Чемпіонат U-19. 14-й тур. «Динамо» – «Карпати» – 3:0 (+ ВІДЕО)

Чемпіонат U-19. 14-й тур. «Динамо» – «Карпати» – 3:0 (+ ВІДЕО)

Матч для нашої команди був принциповим. У попередніх поєдинках першого та другого етапів чемпіонату (а їх набралося чотири) «біло-сині» поступалися, проте в разі перемоги в цій грі могли випередити в підсумковій таблиці львів’ян та посісти друге місце. Дрібниці, але все одно приємно…

Як і в попередніх поєдинках, тренерський штаб залучив кількох футболістів, які є стабільними гравцями молодіжної команди. Мова про Лук’янчука, Михайличенка, Казакова, Шепелєва та Щебетуна. Незважаючи на наявність у складі досвідченіших виконавців, функції капітана все одно виконував Чоботенко.

Матч розпочався о другій годині дня, за відчутної спеки, тому очікувати високих швидкостей від команд не варто було. На полі було багато боротьби, а от моментів у перші хвилини було створено обмаль. У господарів на удар здалеку, метрів із 30-ти, вирішився Калюжний, і воротар у стрибку перевів м’яча на кутовий, а у «Карпат» ледь не відзначився Карпенко, опинившись перед воротами, але з ударом нападника з метрів десяти впорався Фастов.

Доволі швидко тренерському штабу «Динамо» довелося вдаватися до замін. В одному з епізодів Калюжний отримав болючий удар по лівій нозі, після чого не зміг продовжити гру. Замість нього на поле вийшов Оріховський, зайнявши місце в центрі поля.

Саме Павло став головною дійовою особою створених у подальшому динамівцями моментів. Спочатку він заробив небезпечний штрафний, але Шепелєв пробив повз ворота, а згодом після подачі Оріховського з кутового м’яч долетів до Чоботенка, який вдало пробив головою, спрямувавши м’яча в кут воріт!

Незадоволений діями своїх підопічних, тренерський штаб «Карпат» ще в першому таймі зробив дві заміни, але ці перестановки не позначилися на кількості моментів біля воріт Фастова. А от динамівці до перерви створили ще одну небезпечну нагоду. Це Щебетун, отримавши передачу з глибини, вийшов віч-на-віч із голкіпером, але переграти того не зміг. На тому команди й завершили першу половину матчу, пішовши відпочивати.

Кому вдалося відновити сили в перерві, так це Книшу.

Данило на перших хвилинах після відпочинку й гол встигнув забити, зробивши перевагу «Динамо» доволі комфортною, й попередження отримати, щось не поділивши із суперником. На 56-й хвилині на полі з’явився Ковбаса, й перша ж його дія виявилася результативною. Отримавши м’яча на правому краю штрафного майданчика, Артем прострілював у центр, але захисник «Карпат» зіграв рукою. Арбітр вказав на позначку, а Щебетун упевнено розвів м’яча та голкіпера по різних кутах, забивши вже восьмий м’яч у чемпіонаті U-19 (у 15-ти матчах) та підтвердивши своє реноме найкращого бомбардира команди.

До кінця матчу залишалося більше півгодини, але, напевно, спека позначилася на діях обох команд, адже ані динамівці, ані львів’яни особливо активними в атаці не були. Ледь не єдиний момент, вартий уваги, вдалося створити господарям на останній хвилині матчу. Після прострілу з правого флангу воротар не втримав м’яча в руках, сфера відскочила до Ковбаси, який пробивав по порожніх воротах із кількох метрів, але голкіпер якимось дивом встигнув підвестися та парирувати удар Артема.

Таким чином, матч завершився впевненою перемогою «Динамо», яка дозволила посісти підсумкове друге місце, маючи 29 очок в активі (9 перемог, 2 нічиї, 3 поразки, різниця м’ячів 21:11).

Чемпіонат U-19. 14-й тур

«Динамо» – «Карпати» – 3:0 (1:0).

10.06.2015. смт. Чапаєвка, НТБ «Динамо» (Київ), 150 глядачів

«Динамо»: 1. Фастов, 2. Нестеренко (18. Карташов, 71), 5. Лук’янчук, 3. Чоботенко (к), 14. Михайличенко, 6. Казаков (4. Дубінчак, 77), 10. Книш, 7. Тарануха (15. Ковбаса, 56), 19. Калюжний (8. Оріховський, 18), 16. Шепелєв (11. Козак, 75), 9. Щебетун (17. Шарило, 69).

«Карпати»: 1. Данилів, 27. Лобай (80. Бусько, 46), 2. Сениця (4. Виздрик, 41), 87. Олійник, 3. Кравець, 8. Вербний (44. Лебедь, 61), 58. Намуйлик (23. Якимів, 39), 10. Богач (к), 7. Саутін (11. Грисьо, 53), 13. Полюганич, 77. Карпенко.

Голи: Чоботенко (31), Книш (47), Щебетун (57, пен.).

Попередження: Шепелєв (29), Книш (50), Михайличенко (53) – Богач (12), Бусько (50), Карпенко (55), Грисьо (90).

Вилучення: Книш (90+3, повторне попередження).

* фото А.Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер