Чемпіонат U-19. «Динамо» перемагає «Арсенал» з великим рахунком

Чемпіонат U-19. «Динамо» перемагає «Арсенал» з великим рахунком

Гра розпочалася з 20-хвилинною затримкою через те, що із запізненням приїхала машина швидкої допомоги. Однак ця затримка аніскільки не охолодила зарядженість футболістів на матч, й обидві команди з перших хвилин без розвідки побігли вперед.

Рахунок було відкрито вже на 5-й хвилині. «Каноніри» подали два поспіль кутових біля воріт «Динамо», спочатку з правого флангу, а потім і з лівого. Шевчук вибив м'яча й «біло-сині» відразу організували контратаку. Максим Тищенко прорвався з м'ячем правим флангом від центральної лінії до штрафного майданчика суперників та віддав у центр на Яремчука, який віддав трохи назад на Савченка, після чого м'яч влетів у верхній кут воріт Кірєєва!

Гравці «Арсеналу» анітрохи не зніяковіли й продовжили сміливо йти вперед. Небезпечний простріл Жикола з лівого флангу атаки не знайшов адресата у штрафному майданчику «Динамо», а після ще одного кутового підопічні Валентина Белькевича знову кинулися в контратаку. Орест Кузик на лівому фланзі накрутив відразу двох захисників та прокинув м'яча собі на хід, але його зупинили не за правилами. Динамівці розіграли штрафний дуже видовищно – після навісу Савченка до штрафного майданчика Болденков головою в дотик продовжив у центр, звідки Чумак також у дотик головою поцілив у ворота – 0:2!

Здавалося, що «каноніри» вже можуть попрощатися з думками про позитивний результат. Але на 19-й хвилині «Арсенал» відіграв один м'яч. Зробив це Марченко, який відгукнувся на подачу до штрафного майданчика з лівого флангу.

До кінця тайму динамівці неодноразово загрожували воротам номінальних господарів, однак м'яч більше до перерви у воротах «Арсеналу» не побував. Був момент зрівняти рахунок і в «канонірів». Наприкінці тайму Бурда порушив правила прямо на лінії штрафного майданчика «Динамо». Але минулося – м'яч після стандарту просвистів над поперечиною.

У другому таймі динамівці реалізували все те, що не реалізували у грі минулого туру проти «Шахтаря». Щоправда, початок другого тайму був відносно спокійним. Команди все так само грали у швидкий, атакуючий футбол, але стовідсоткових моментів не виникало.

Третій м'яч у ворота «Арсеналу» влетів лише на 59-й хвилині. Савченко виконав довгий навіс із правого флангу з глибини поля на Яремчука, який самотньо стояв у штрафному майданчику «канонірів», і той покарав господарів, в один дотик переправивши м'яча в кут воріт.

За кілька хвилин за грубий фол Михайличенка арбітр матчу Денис Шурман показав жовту картку, яка виявилася для нього вже другою, й Тарас пішов із поля, залишивши свою команду в меншості. Перевага «біло-синіх» і без того була суттєвою, а в нерівних складах вона стало й узагалі величезною. Вже на 66-й хвилині Яремчук прямо перед своєю заміною після пасу Мироненка оформив дубль, залишивши відкритим лише питання, скільки же м'ячів встигне забити «Динамо» до фінального свистка.

Панфілов, який вийшов замість Яремчука, відразу продовжив бомбардирські починання партнера, спрямувавши п'ятого м'яча у ворота «канонірів». В'ячеслав перехопив м'яча, проскочив кількох захисників та підступним ударом лівою ногою з лінії штрафного майданчика поклав м'яча в ближній кут.

На 80-й хвилині динамівці в буквальному сенсі заштовхали м'яча у ворота вже практично побитого суперника. Кірєєв абияк впорався із ще одним дальнім ударом Панфілова, але відбив м'яча прямо перед собою на набігаючого Полегенька. Йому переграти голкіпера не вдалося, проте своє гольове чуття проявив Тищенко, прокинувши м'яча повз голкіпера, який уже практично лежав на газоні.

Коли секундомір арбітра відраховував четверту компенсовану хвилину, шедевром вибухнув і Мироненко, який вийшов на заміну. Іван класно приклався до м'яча з лівої, з-за меж штрафного – після такого удару Кірєєв був безсилим!

7:1 – підопічні Белькевича здобули рекордну на цей момент перемогу серед усіх динамівських команд у сезоні й тепер повним ходом прямують до першого місця.

Чемпіонат України U-19. Група 1. 5-й тур

29.03.2013 смт. Чапаєвка, НТБ «Динамо», критий манеж. 200 глядачів

«Арсенал» – «Динамо» – 1:7 (1:2)

«Арсенал»:
Кірєєв, Михайличенко, Бондаренко, Пернацький, Квасний, Намчук, Жикол, Новиков, Марченко (Данилюк, 73), Каркошкін, Паливода (Омокуа, 67).

«Динамо»: Ткаченко (Вайло, 76) – Шевчук, Бурда (к), Болденков (Вацеба. 76), Раджабов (Нагорний, 73) – Полегенько, Чумак (Харатін, 63), Савченко (Мироненко, 63), Кузик (Книш, 78) – Яремчук (Панфілов, 67), Тищенко.

Голи: Марченко (19) – Савченко (5), Чумак (10), Яремчук (59, 66), Панфілов (69), Тищенко (80), Мироненко (90+4).

Попередження: Михайличенко (9), Паливода (41), Пернацький (64) – Шевчук (12), Кузик (62), Полегенько (86).

Вилучення: Михайличенко (61, повторне попередження).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер