Чемпіонат U19. «Інгулець» – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Інгулець» – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

Незважаючи на те, що «Інгулець» є дебютантом чемпіонату, команда з Кіровоградської області досить упевнено стартувала в сезоні, займаючи поточне третє місце в таблиці, при цьому вдома петровчани не зазнали жодної поразки (4 перемоги, 1 нічия). Таким чином, поєдинок не обіцяв легкої прогулянки для «біло-синіх».

Проте, зі старту поєдинку підопічні Ігоря Костюка заволоділи ініціативою, підбираючи ключі до володінь суперника. Небезпечно прострілював Волошин, але Попову не вистачило зовсім трохи, щоб замкнути, за кілька хвилин Малиш вивів Кирила до воріт, але нападник, обігравши голкіпера, з гострого кута не зміг відправити м'яча у ворота.

Нарешті, домогтися свого «біло-синім», яких за стадіоном підтримувала група фанатів, вдалося на 15-й хвилині. Після того, як відібрали м'яч у середині поля, динамівці розігнали контратаку, Волошин прорвався до штрафного майданчика по місцю правого інсайда й точно пробив у дальній кут – 1:0.

Гості продовжували атакувати, щоб збільшити свою перевагу, але пропустили у свої ворота. Спочатку футболіст «Інгульця» спробував закрутити м'яча безпосередньо з кутового з правого флангу, але Ігнатенко зіграв надійно. Щоправда, наш голкіпер лише відтермінував взяття своїх воріт, оскільки Сейтхалілов від протилежного прапорця все ж таки закрутив у дальній кут, і м'яч від стійки перетнув лінію воріт – 1:1.

Нелогічний пропущений м'яч лише розпалив динамівців, які з новими силами продовжили шукати ключі до воріт господарів. Царенко пробивав із лінії штрафного майданчика, Волошин замикав навіс із лівого флангу – в обох випадках вище за всілякі похвали зіграв воротар «Інгульця».

На стартових хвилинах другого тайму нападник гостей Голуб, скориставшись помилкою динамівців, вийшов фактично віч-на-віч із воротарем, але вирішив не бити по воротах, а заробити пенальті – арбітр розгадав наміри футболіста та «нагородив» його попередженням. Утім, на 55-й хвилині господарі таки вийшли вперед. Після призначення штрафного на правому фланзі пішло переведення на дальній кут штрафного майданчика, де Лисняк одним дотиком прийняв м'яча та вийшов на ударну позицію, а другим точно пробив у верхній кут воріт – 1:2.

Звичайно, поразка ніяк не входила у плани «біло-синіх», які й без того втратили очки у трьох із останніх чотирьох поєдинках. Щоправда, тривалий час підопічним Ігоря Костюка не вдавалося розкрити оборону суперника, який великими силами відійшов назад до своїх воріт у надії зберегти результат.

Вирішальними же виявилися три хвилини, з 74-ї до 76-ї, коли гостям вдалося забити двічі та перевернути все з ніг на голову. Спочатку Волошин оформив дубль, замкнувши простріл Мащенка зліва, а незабаром шедевр видав Тлумак, пройшовши фактично по лінії воріт із правого флангу до кута воротарського й точно пробив у ближній верхній кут – 3:2.

Надалі динамівці були близькі до того, щоб забити ще, але Скрипник не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем. Але збільшити перевагу «Динамо», а також зняти всі питання про переможця, вдалося Дячуку, який вдало замкнув головою навіс із кутового – 4:2.

У підсумку, важка трудова перемога «Динамо» на виїзді, завдяки якій підопічні Ігоря Костюка продовжують очолювати турнірну таблицю.

Чемпіонат U19, 10-й тур

«Інгулець» – «Динамо» – 2:4

21.11.2020. с. Володимирівка, стадіон ім. О. Поворознюка

«Інгулець»: Ярош, Христенко, Гаврилюк, Жилінський, Смоляков, Сейтхалілов (к), Ткаченко, Панов (Грибов, 71), Лисняк, Кабаченко, Голуб.

«Динамо»: Ігнатенко, Малиш, Західний (Опанасенко, 84), Дячук, Танчак (Мащенко, 46), Тлумак, Яцик (к), Царенко (Михайлів, 90+1), Н.Волошин (Горбач, 90), Блізніченко (Скрипник, 46), К.Попов.

Голи: Сейтхалілов (29), Лисняк (55) – Н.Волошин (15, 74), Тлумак (76), Дячук (89).

Попереджені: Лисняк (41), Голуб (47), Сейтхалілов (52) – Тлумак (13).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер