U-19. 11-й тур. «Скала» – «Динамо» – 1:0

U-19. 11-й тур. «Скала» – «Динамо» – 1:0

Матч відбувся у 10 км від Стрия, в курортному Моршині, на стадіоні «Медик».

Незважаючи на те, що у фінальному турнірі чемпіонату команди вирішують різні завдання («Динамо» бореться за перше місце, за втраченими очками поступаючись лише фіналісту цьогорічної юнацької Ліги чемпіонів, донецькому «Шахтарю», в той час як «Скала» в дев’яти матчах набрала лише 4 очки та впевнено розташувалася на останньому місці), матч для киян не обіцяв бути легким. Нинішній поєдинок для суперників став уже п’ятим цього сезону, й єдиний раз, коли динамівці приїжджали до Моршина, завершився поразкою для нашої команди – 1:2.

Команди розпочали поєдинок у доволі в’язкій боротьбі, й перший по-справжньому небезпечний момент створили господарі. Після прострілу з лівого флангу захисник ледь не зрізав м’яча у власні ворота з кількох метрів, але Фастов до подібної підступності збоку партнера по команді був готовий, а потім і зреагував на добивання Квича. Трохи згодом стрияни виконали подачу зі штрафного, але м’яч прилетів безпосередньо до рук голкіпера.

Поступово гості вирівняли гру й момент біля володінь «Скали» не забарився. Ковбаса пройшов лівим флангом, позбувся опіки суперника та виконав подачу до штрафного майданчика – після удару Нечая зльоту метрів із 13-ти м’яч прокотився повз ворота. Щоправда, в подальшому нагоди давалися як одній, так й іншій команді доволі важко – багато помилок у передачах не дозволяли розраховувати на якийсь конструктив чи небезпеку.

Коли спливло перші півгодини гри, динамівцям нарешті вдалося організувати показову атаку, що завершилася подачею Нечая з правого флангу та ударом Удода головою з меж воротарського майданчика – голкіперу якимось дивом вдалося зреагувати та парирувати м’яча. За кілька хвилин уже Ковбаса опинився на ударній позиції після подачі зі штрафного, але намагаючись закрутити м’яча в кут, Артем спрямував сферу поруч зі стійкою. Апогеєм першої половини матчу стала 38-а хвилина. Прорив Тимчика до штрафного майданчика з правого флангу не за правилами зупинив Заторський, залишивши свою команду в меншості та «заробивши» пенальті. Приймак, який підійшов до «точки», пробив у кут, але воротар парирував як перший удар, так і добивання від Влада.

У перерві тренерський штаб зробив коригування у грі своїх підопічних з урахуванням гри в більшості, й із початком другого тайму динамівці міцно заволоділи ініціативою. Щоправда, окрім моменту, коли Калюжний небезпечно пробивав зі штрафного метрів із 20-ти, але голкіпер витягнув м’яча з кута воріт, «біло-сині» тривалий час нічого зробити не могли. А от господарі вичавили максимум із поодиноких контратак. Заробивши штрафний метрах у 25-ти від воріт, лівіше від центру, на прямий удар вирішився капітан «Скали» Мись – м’яч підступно залетів у ближній кут, зачепивши до того ж стійку.

Динамівцям потрібно було відіграватися, але суперники впевнено діяли в обороні, а коли м’яч усе ж таки долітав до рамки воріт, надійно грав голкіпер, який, схоже, цього дня впіймав кураж. Господарі відверто грали на відбій, а «біло-сині» під зливою, яка не припинялася впродовж усієї другої половини матчу, безуспішно намагалися підібрати ключі до володінь стриян. Лише на останніх хвилинах класний сольний прохід видав Дубінчак, увійшовши до штрафного майданчика з лівого флангу, але його передача виявилася безадресною, а вже в компенсований час Книш вискочив на побачення з голкіпером під гострим кутом, але програв дуель.

Чемпіонат U-19. 11-й тур

20.05.2015. м. Моршин, стадіон «Медик»

«Скала» (Стрий) – «Динамо» – 1:0 (0:0)

«Скала: 1.Герич, 7.Домальчук (5.Стасишин, 55), 3.Мись (к), 13.Заїменко, 4.Заторський, 23.Баранов, 77.Тищук (99.Заїченко, 68), 8.Нистирюк (14.Сер.Мельник, 77), 9.Квич (33.Мар’яш, 90+7), 27.Заїкин (17.Св.Мельник, 41), 10.Іванченко (88.Корчемкін, 54).

«Динамо»: 1.Фастов, 18.Тимчик, 2.Нестеренко (16.Лапа, 85), 3.Чоботенко (к, 9.Яровий, 65), 13.Норенков (4.Дубінчак, 67), 19.Калюжний, 11.Нечай, 5.Приймак, 14.Ковбаса (10.Книш, 61), 8.Оріховський (6.Козак, 43), 17.Удод (7.Шарило, 65).

Гол: Мись (63).

Нереалізований пенальті: Приймак (39).

Попереджені: Заторський (17), Заїменко (49), Нистирюк (71) – Приймак (67), Дубінчак (81), Книш (88).

Вилучений: Заторський (38, повторне попередження).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер