Чемпіонат U-21. «Зоря» – «Динамо» – 0:2 (+ВІДЕО)

Чемпіонат U-21. «Зоря» – «Динамо» – 0:2 (+ВІДЕО)

Команди зустрічалися між собою трохи більше місяця тому, й тоді динамівці розгромили луганчан – 3:0. Порівняно з тим поєдинком тренерський штаб «Зорі» зробив шість змін у складі, випустивши в тому числі й футболістів із великим досвідом виступів у Прем’єр-лізі – зокрема, це стосується Ярмаша, Кулача та Бабенка. Щодо динамівців, то серед гравців, наближених до першої команди, можна відзначити Корзуна, Оріховського та Тимчика.

Незважаючи на гостьовий статус матчу, динамівці з перших хвилин по-господарськи прибрали ініціативу до своїх рук та ніг. Перший небезпечний момент підопічним Унаї Мельгоси вдалося створити на 11-й хвилині – Оріховський із близької відстані замикав простріл Шапаренка з лівого флангу, однак спрямував м’яча над поперечиною. А от на 24-й хвилині «біло-синім» пощастило більше – Лєднєв пішов на загострення на правому фланзі, увірвавшись до штрафного майданчика, його простріл захисники перервали, проте далеко вибити м’яча не змогли, Тимчик повернув сферу у район 11-метрової позначки, звідки Кравченко в дотик із льоту поцілив точно в кут воріт – 0:1.

Динамівці продовжували активно йти вперед, подовгу розігруючи власні атаки, однак особливо близько підібратися до воріт не вдавалося. Свої володіння також були під надійною обороною: все, чим запам’яталися господарі за перший тайм, – це неточні удари Авраменка та Кулача після стандартних положень.

Після перерви динамівці продовжили тиснути на ворота «Зорі», що доволі швидко принесло свої плоди. На 53-й хвилині Тимчик підключився до атаки правим флангом, отримав пас урозріз від партнера, увірвався до штрафного майданчика та пробив із гострого кута повз голкіпера – 0:2.

Досягнувши комфортної переваги, динамівці могли продовжувати грати у своє задоволення. І хоч «біло-сині» атакували багато й різноманітно, але підсумковий рахунок залишився незмінним. Відзначимо, що другий матч після травми провів Богдан Михайличенко – відігравши 34 хвилини в попередньому поєдинку з «Олімпіком», цього разу захисник отримав цілий тайм ігрового часу, й виглядав звично активним на рідному лівому фланзі.

Завдяки цій перемозі «Динамо» як мінімум збереже свою перевагу над «Шахтарем», яка до цього туру складала п’ять очок, але «гірники» свій матч проти «Олімпіка» проведуть завтра – у п’ятницю, 14 квітня.

Чемпіонат U-21. 25-й тур

13.04.2017. м. Запоріжжя, стадіон «Торпедо»

«Зоря» – «Динамо» – 0:2 (0:1).

«Зоря»: Герасименко, Заїменко, Авраменко, Бабенко (Терзі, 84), В.Кравченко (Нечипоренко, 50), Ярмаш (к) (Майборода, 72), Шалфєєв, Повалій, Безбородько, Білоусов, Кулач.

«Динамо»: Маханьков, Лук’янчук (к), Чоботенко, Тимчик, Осман (Михайличенко, 46), М.Кравченко, Оріховський, Шапаренко, Лєднєв (Тарануха, 85), Корзун (Казаков, 61), Щебетун (Русин, 67).

Голи: М.Кравченко (24), Тимчик (53).

Попереджені: В.Кравченко (12), Білоусов (56), Шалфєєв (75) – Корзун (48).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер