Чемпіонат U21. 15-й тур. «Десна» – «Динамо» – 0:9. Звіт про матч

Чемпіонат U21. 15-й тур. «Десна» – «Динамо» – 0:9. Звіт про матч

Цей матч носив для динамівців виїзний статус, але команди за обопільною згодою прийняли рішення провести його на полі киян. Тож звітний матч пройшов у манежі навчально-тренувальної бази «Динамо» в Кончі-Заспі, виявився результативним та завершився перемогою динамівців із великим рахунком 9:0. Дублем відзначилися Вікентій Волошин, Дмитро Єфіменко та Ярослав Надольський, ще по м’ячу записали до свого активу Владислав Ванат, Данило Скорко та Ігор Горбач.

Лідери турнірної таблиці динамівці розпочали гру впевнено та одразу заволоділи м’ячем. «Десна» ж, яка ішла у турнірній таблиці на 11-му місці, прогнозовано грала другим номером, розраховуючи на небезпечні контратаки. Перші хвилини команди грали майже без центра поля, причому, більш небезпечні моменти створювали номінальні гості. У їхньому складі нагоди відзначитися мали Ванат, Завгородній та обидва Волошиних. У підсумку однин з них, зокрема, Вікентій, був винагороджений за свої старання та відзначився забитим м’ячем. Кузик зробив навісну передачу до штрафного майданчика, чернігівці відбилися, але м’яч підхопив Вікентій та метрів з 15-ти переправив його у сітку.

А ще через кілька хвилин динамівці скористалися помилкою румунського новачка «Десни» Діма, Надольський вийшов до воріт та під кутом спрямував сферу точно у сітку – 2:0. Ці два м’ячі стали логічним підтвердженням переваги киян, яку вони мали з початку зустрічі та продовжили володіти і надалі. Ще до перерви рахунок міг ставати і більшим, але Ванату та Надольському трохи забракло влучності, коли вони пробивали із вигідних позицій. Ще наша команда виконала два кутових поспіль, але чернігівці змогли відбитися.

Після перерви динамівці продовжили більше володіти м’ячем та регулярно розгортали свої атаки на чужі ворота. У підсумку, воротар «Десни» Караващенко забороненим прийомом зупинив Ваната, який проривався до його володінь, і арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий удар чітко реалізував сам Ванат, причому цей забитий м’яч став 14-м в активі Владислава, і він вийшов на перше місце серед найкращих бомбардирів першості.

А через кілька хвилин чудовий дальній удар метрів з 30-ти вдався Скорку, і воротар нічого не зміг вдіяти. Більш того, зовсім скоро і п’ятий м’яч опинився у воротах «Десни»: В.Волошин отримав м’яч, протягнув його до штрафного майданчика та здорово пробив з району правого кута воротарського майданчика.

Але навіть після цього номінальні гості не збавили обертів, і після серії замін кияни відзначилися знову: Кузик прострілив зліва, і цю передачу вдало замкнув Єфіменко, теж відзначившись з району правого кута воротарського майданчика. Пройшло лише дві хвилини, і незлагодженістю в обороні чернігівців скористався Горбач, забивши з гострого кута. Незабаром Ігор асистував вже Єфіменку, який услід за В.Волошиним оформив дубль.

Трохи більше, ніж за 10 хвилин до завершення гри вдруге відзначився Надольський приблизно з лінії штрафного майданчика, а асистував йому знову Єфіменко. Останні хвилини гри кияни теж провели біля воріт суперника. Вже у компенсований час десятий м’яч після подачі з кутового міг забивати Горбач, але цього разу воротар «Десни» ліквідував загрозу.

Сезон 2020/21. Чемпіонат U21. 15-й тур

«Десна» – «Динамо» – 0:9 (0:2)

«Десна»: 1. Караващенко, 3. Пусь, 14. Остапенко (к), 19. Демяненко (9. Бакун, 73), 10. Заворотний, 8. Ветоха (18. Мироніч, 74), 2. Самойленко, 5. Діма (15. Шостка, 46), 17. Черноусов, 7. Кібальник, 6. Рассоха.

«Динамо»: 1. Моргун, 3. Опанасенко, 4. Біловар (19. Хондак, 61), 5. Михайленко (к) (16. Хацкевич, 72), 7. Надольський, 10. Ванат, 15. В.Волошин, 18. Кузик, 20. Завгородній (8. Єфіменко, 61), 21. Н.Волошин (11. Михайлів, 72), 22. Скорко (9. Горбач, 61).

Голи: В.Волошин (22, 57), Надольський (26, 79), Ванат (51, з пен.), Скорко (55), Єфіменко (65, 69), Горбач (67).

Попереджений: Біловар (32).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер