Чемпіонат U-21. 21 тур. «Верес» - «Динамо» - 1:1 (+ВІДЕО)

Чемпіонат U-21. 21 тур. «Верес» - «Динамо» - 1:1 (+ВІДЕО)

Цей матч відбувся на штучному газоні стадіону «Сокіл» у Львові за непростих погодних умов – стовпчики термометрів показували температуру повітря -10°C, навколо поля біля бокової та лицевої ліній виднілися снігові намети, подекуди і на самому полі залишалися заледенілі залишки снігу.

У порівнянні з першою після зимової паузи грою (проти «Олімпіка») Юрій Мороз зробив чотири зміни у складі своєї команди. Замість Маханькова, Дубінчака, Малишкіна та Петрусенка місця у стартовому складі отримали Кучерук, Смирний, Калюжний та Казаков, останній вийшов на поле з капітанською пов’язкою.

Початок гри приголомшив «біло-синіх». Господарі поля розіграли м’яч у центрі поля й одразу провели результативну атаку, відкривши рахунок вже на першій хвилині матчу. Після прострілу з правого флангу Юрій Бердей у дотик переправив м'яча у ближній кут воріт.

Звісно, такий розвиток подій ніяк не влаштовував підопічних Юрія Мороза, й вони дуже швидко заволоділи ініціативою, прибравши м’яч під свій контроль. Натомість футболісти «Вереса» закрилися на власній половині поля, де проходили основні події тайму, і лише зрідка м’яч та польові гравці перетинали середину поля.

Вже на шостій хвилині гри м’яч побував і у сітці воріт «Вереса» після удару Алєксєєва, проте цей гол не було зараховано через офсайд. На 15-й хвилині «біло-сині» отримали чудову нагоду відновити статус-кво, коли арбітр призначив справедливий пенальті у ворота «Вереса». Однак Булеца з 11-ти метрів не переграв екс-динамівця Дмитра Фастова, а повторний удар Сергія виявився невлучним.  

У першому таймі Фастову вдалося втримати ворота на замку. Однак на самому початку другої половини зустрічі динамівці нарешті зрівняли рахунок. На 48-й хвилині Вантух навішував з лівого флангу на Алєксєєва, який не дістав до м'яча, проте дезорієнтував голкіпера, і м'яч влетів у сітку.

Надалі сценарій гри був аналогічним сценарію гри першого тайму, проте цього разу гравці «Вереса» сіли ще ближче до власних воріт, фактично закрившись на третині поля. «Біло-сині» марно намагалися зламати цю насичену оборону, борючись не лише з суперником, а і з важким газоном. Звісно, за таких умов легше руйнувати, аніж створювати, і всі старання динамівців виявлялися марними.

При цьому, господарі поля мали, мабуть, єдиний, проте чи не найкращий гольовий момент у самому кінці зустрічі, аби вирвати перемогу, коли Сергійчук вискочив на чисте побачення з голкіпером, та на щастя, Кучерук став переможцем цього футбольного буліту. Тим не менше, і нічиєю за такої гри та переваги динамівці не можуть бути задоволені.

Чемпіонат U-21. 21 тур. «Верес» - «Динамо» - 1:1 (1:0)

25.02.2018. Львів. Стадіон «Сокіл»

«Верес»: Фастов, Тягло, Бердей (Валенко, 84), Микитин, Горін (Малевіч, 90+2), Барабаш (Баб’як, 49), Буньо, Западня (Іваночко, 71), Сергійчук, Скотаренко (к), Кульматицький

«Динамо»: Кучерук, Карась, Смирний, Калюжний, Казаков (к), Булеца, Алібеков, Лєднєв, Цитаішвілі, Алєксєєв (Русин, 64), Вантух

Голи: Бердей (1) – Вантух (48)

Нереалізований пенальті: Булеца (15)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер