Чемпіонат U-21. 25-й тур. «Зоря» – «Динамо». Прев'ю

Чемпіонат U-21. 25-й тур. «Зоря» – «Динамо». Прев'ю

«Динамо»: легкою ходою

Чемпіонські амбіції «дубля» «Динамо», які, здавалося б, були залишені на наступний сезон, вдалося відродити нинішньої весни! З моменту поновлення чемпіонату й до матчу в Луганську минуло півтора місяці. За цей час підопічні Олександра Хацкевича провели шість поєдинків, у яких здобули п'ять впевнених перемог, а також зіграли внічию з «Ворсклою». При цьому у ворота суперників молоді динамівці наколотили 19 м'ячів (більше за всіх постраждав «Шахтар» – вісім), а пропустили п'ять.

Гармонійно вписалися у гру «дубля» Артем Мілевський та Олександр Алієв, і стали хорошим доповненням до атакуючої потужності молоді «біло-синіх». Перший регулярно віддає хитромудрі передачі на партнерів і сам забиває чимало, а Олександр Алієв знову нагадав про свій головний козир – дальні удари, забивши сім м'ячів у шести матчах. До того ж виступи за молодіжну команду допомогли Олександру повернутися й до обойми «основи», звідки він випав на першому зимовому зборі в Іспанії, отримавши серйозну травму. По-новому заграв і капітан Віталій Буяльський, який тепер у кожному матчі проявляє свої лідерські якості. Він не лише впевнено грає, але і не йде з поля без забитих м'ячів (шість голів у трьох матчах), завдяки чому заслужив уже на два виклики до першої команди. Хочеться вірити, що на прикладі цих футболістів додавати будуть і інші хлопці.

В останньому матчі з «Карпатами» динамівцям вдалося виграти з рахунком 3:1, але язик не повертається назвати цю перемогу легкою. Після першого тайму львів'яни вели в рахунку, а «біло-сині», незважаючи на присутність на полі лідера «основи» Андрія Ярмоленка та півзахисника Лукмана Аруни (обидва футболісти пропускали матч першої команди через перебір жовтих карток), нічого не могли з ними вдіяти. Все змінилося з виходом на поле Мілевського та Алієва, після чого команда додала в агресії й у підсумку здобула важливу перемогу.

Безпосередньо в матчі із «Зорею» Олександру Хацкевичу знову доведеться вирішувати проблеми в обороні, адже, як і раніше, травмовані й не зможуть зіграти основні захисники Бадрі Акубардія та Іван Трубочкін, а Олександр Алієв, можливо, вже буде готуватися безпосередньо на матч «основ». Ще одним каменем спотикання може стати синтетичне поле стадіону «Авангард», де й відбудеться матч. Щоправда, враховуючи «весняні» поля, на яких доводилося грати й перемагати нашому «дублю» останнім часом, синтетика здається не найгіршим варіантом.

«Зоря»: кризовий період

Напевно, слово «катастрофа» в даній ситуації є занадто гучним, але розгубити 12-очкову перевагу над суперниками за 3-4 матчі – факт не з приємних.

Ще восени доводилося чути думку, що, як і в Прем'єр-лізі, так і в молодіжній першості, питання з чемпіоном закрите. Але не так сталося, як гадалося! Так, «Зоря» регулярно набирала очки впродовж турнірної дистанції. У 25 матчах луганчани зазнали лише п'ятьох поразок, причому по дві від запорізького «Металурга» та «Чорноморця». Ще три рази матчі за участю молодих луганчан завершувалися внічию, а всі інші – перемоги.

Та й весняну частину сезону підопічні Володимира Микитина розпочали з трьох перемог. Першою ж осічкою в чемпіонській ході «Зорі» стала непоступлива «Ворскла», яка відібрала очки й у «Динамо».

Слідом за полтавчанами, лідера молодіжної першості пригальмував і «Чорноморець». Але якщо з «Ворсклою» луганчани зіграли внічию, то одеситам поступилися. І ось в останньому турі першості в Донецьку «чорно-білі» зустрічалися з «Шахтарем». Новий тренер «дубля» гірників Геннадій Орбу перемогти не спромігся, але й не програв – нічия 0:0.

Напередодні очного протистояння «Зорі» та «Динамо» відстань між першою та другою командами чемпіонату в турнірній таблиці складає лише п'ять очок. Як ми бачимо, навіть поразка від киян не позбавить луганський клуб статусу фаворита в «золотих перегонах», але права на помилку в наших головних суперників більше не буде.

У складі «Зорі» найкращим бомбардиром є український півзахисник 1992 року народження Гіулі Манджгаладзе, який забив вісім голів у 20 матчах. Але є в луганчан і втрати. Через дискваліфікацію не зіграє захисник Дмитро Тертишний, якого лише взимку було переведено з команди U-19 до «дубля», й він уже провів шість зустрічей, забивши один гол.

Остання зустріч команд

Чемпіонат молодіжних команд. 10-й тур

27.09.2012. м. Київ. Стадіон «Динамо» імені В. В. Лобановського. 195 глядачів

«Динамо» – «Зоря» – 1:2 (0:1)

«Динамо»:
Бойко (Бущан, 46), Алмейда (Юссуф, 46), Братков, Трубочкін, Акубардія, Буяльський, Цибульник, Чумак (Рибалка, 46), Карп, Мілевський (к) (Аруна, 46), Рубен (Кравець , 46).

«Зоря»: Козаченко, Гордієнко (к), Коротецький, Парамонов, Олійник, Батищев (Бородай, 90), Ференчак (Хомченовський, 46), Силюк, Жарий (Кислий, 46), Мягков (Мазур, 82), Квасов (Луканов , 71).

Голи: Кравець (63, з пенальті) – Ференчак (24), Кислий (54).

Попереджені: Алмейда (5), Братков (65), Буяльський (72) – Ференчак (18), Батищев (79), Козаченко (89).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер