Чемпіонат U-21. 2-й тур. «Говерла» – «Динамо». Прев'ю

Чемпіонат U-21. 2-й тур. «Говерла» – «Динамо». Прев'ю

Початок зустрічі о 17:00.

«Динамо»: вдалий початок

Напередодні старту молодіжної першості ми говорили про те, що, напевно, команда Валентина Белькевича буде намагатися втримати ту високу планку, встановлену минулого сезону «дублем», який виграв срібні медалі. Звичайно, про якісь глобальні успіхи та інші деталі ми зможемо судити впродовж турнірної дистанції трохи пізніше, але поки можна сказати одне – початок виявився вдалим!

У переможному матчі з «Волинню» (3:0) двома голами відзначився Андрій Цуріков, а ще один влучний удар записав на свій рахунок Євген Макаренко. Крім того, за «дубль» у тому матчі грали ще Огнєн Вукоєвич та Артем Кравець.

Звернемо увагу, що незважаючи на велику кількість гучних імен та досвід футболістів, наставник команди Белькевич довірив капітанську пов'язку Павлу Полегеньку! Сталося це зовсім невипадково. Атакуючий півзахисник – один із лідерів «біло-синіх» у сезоні 2012/13 у чемпіонаті U-19, цілком заслужив подібного визнання. До слова, в минулому чемпіонаті капітаном «дубля» був Віталій Буяльський, а навесні Олег Блохін уже викликав молодого хлопця до розташування першої команди.

Є у складі «біло-синіх» й одна втрата. Як ви знаєте, серйозно травмував руку Георгій Бущан, опинившись поза тренувальним процесом та футболом мінімум на два місяці. Бажаємо йому якнайшвидшого одужання, а в решти молодих голкіперів «Динамо» з'явився шанс проявити себе в команді 21-річних.

«Говерла»: проблема з кадрами

У минулому чемпіонаті U-21 «Говерла» фінішувала на останньому місці, набравши лише 18 очок, вигравши чотири рази, шість разів зігравши внічию та 20 разів зазнавши фіаско. Варто зауважити, що три з чотирьох перемоги ужгородського клубу були здобуті вдома («Чорноморець», «Дніпро», «Волинь»), а на виїзді вдалося обіграти лише столичний «Арсенал». А ось що стосується нічиїх, то вдома їх було здобуто лише дві, в той час як на виїзді – чотири. Однією з чотирьох команд, які не спромоглися переграти в себе вдома «Говерлу», стало й «Динамо». У першому колі матч завершився внічию – 1:1 (на гол Рибалки з пенальті відповів Ботвинник).

Можна не сумніватися, що після розгромного фіаско у стартовій грі з донецьким «Шахтарем» (8:0) ужгородські молоді футболісти докладуть всіх зусиль, щоб, у свою чергу, досягти позитивного результату в зустрічі з «біло-синіми». Головною ж проблемою команди Михайла Іванця є кадри. На поєдинок проти «гірників» у запасі «Говерли» виявилося лише троє футболістів, а проти киян точно не зіграє півзахисник Олексій Хоменко, який примудрився в першому ж турі чемпіонату U-21 заробити вилучення.

Остання зустріч:

Чемпіонат молодіжних команд. 18-й тур

28.11.2012. м. Чоп, стадіон «Локомотив». 120 глядачів

«Говерла» – «Динамо» – 0:2 (0:1)

«Говерла»: Бендер (к), Допілка (Гнепа, 62), Молнар, Плосконос, Казан, Ряшко (Ількович, 46), Годований (Папірович, 46), Микуляк (Гребенюк, 46), Ловска, Ботвинник, Міщенко (Курта, 46).

«Динамо»: Ткаченко, Братков (к), Акубардія (Раджабов, 73), Трубочкін, Ягодінскіс, Цибульник, Савченко (Панфілов, 83), Чумак, Кравець (Маїк, 75), Хльобас (Яремчук, 90), Карп (Харатін, 88).

Голи: Хльобас (32, гольовий пас Савченко, 86, з пенальті).

Попереджені: Ботвинник (59) – Ягодінскіс (60).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер