Чемпіонат U-21. «Динамо» – «Чорноморець». Прев'ю

Чемпіонат U-21. «Динамо» – «Чорноморець». Прев'ю

«Динамо»: шанс вийти в лідери

Нинішній вікенд у молодіжному чемпіонаті проходить під знаком зустрічей лідерів. У п'ятницю «Динамо» приймає «Чорноморець» (другі та треті команди в турнірній таблиці), а днем пізніше зустрінуться «Дніпро» та «Ворскла» (перша та четверта). Враховуючи щільність серед першого квартету команд, результати звітного туру можуть помітно змінити розстановку сил.

Саме час скористатися таким шансом для динамівців Києва, які нині займають другу сходинку в таблиці, відстаючи від «Дніпра» на два очки. Команда нині набрала непогану форму, в чотирьох стартових турах тричі перемігши. Радує результативність - в середньому більше двох м'ячів за гру, а також надійність в лінії захисту. Команда пропустила лише два м'ячі, що є найкращим показником серед усіх учасників турніру.

Найрезультативнішим виявився останній матч, що відбувся на позаминулих вихідних та в якому кияни забили чотири м'ячі у ворота «Іллічівця». Один із м'ячів забив лідер команди Артем Бесєдін, на якого вже звернув увагу Сергій Ребров, залучаючи до тренувань із першою командою. З маріупольцями через мікротравми не зіграв нападник Віктор Циганков. Наразі у молодого футболіста проблеми позаду, кілька останніх днів він займався разом із першою командою.

Перед грою з «Чорноморцем» до заявки «Динамо» були додані п'ятеро вихованців клубної ДЮФШ - воротарі Вадим Санжаревський та Владислав Кобель, захисники Владислав Дубінчак та Назар Єдинак, півзахисник Артем Козак. Спершу їм необхідно зарекомендувати себе в іграх за U-19, і лише потім можливо з'явиться шанс у молодіжній команді.

«Чорноморець»: надія на кращого бомбардира

Минулого сезону в молодіжному чемпіонаті «Чорноморець» фінішував на 12-й позиції. Такий стан справ явно не влаштовує керівництво клубу, яке через ситуацію в країні і в футболі взяло курс на українізацію команди. У складі першої команди нині залишилися тільки два легіонери, всі решта - українці. Резонно, що черпати кадри з команди, що займає в молодіжному чемпіонаті настільки низькі позиції, справа не найперспективніша.

Зробивши висновки, в нинішньому сезоні в молодіжному чемпіонаті справи у «Чорноморця» помітно полпшилися. Після чотирьох турів команда разом з «Динамо» ділить другу та третю сходинки, грає красиво і результативно. Дев'ять забитих м'ячів у чотирьох матчах - найкращий тому показник.

Особливо ефектним став останній матч, проти однолітків з «Зорі». Одесити першими пропустили на початку другого тайму, але зібрали сили та зуміли зрівняти рахунок, а в компенсований арбітром час і вирвати перемогу. Автором вирішального м'яча став Вадим Яворський. На 20-річного нападника, який виступає під №99, захисники киян повинні звернути особливу увагу. У нинішньому сезоні на його рахунку вже чотири м'ячі в трьох матчах і статус кращого бомбардира чемпіонату. Що цікаво, Яворський в квітні цього року вже забивав у ворота «Динамо».

Статистика виступів

Між собою «дублі» «Динамо» та «Чорноморця» зіграли 18 матчів. По дев'ять в Києві та Одесі. 12 раз перемога діставалася киянам, чотири рази - одеситам. І лише двічі була зафіксована нічия. Загальна різниця м'ячів - 37:18.

Безпосередньо в дев'яти матчах у столиці України «Динамо» брало гору над суперником шість разів. «Чорноморець» вигравав тричі. Різниця м'ячів - 18:8 на користь «біло-синіх».

Остання зустріч команд

Чемпіонат U-21. 20-й тур

23.04.2014. м.Одеса, СОК «Люстдорф»

«Чорноморець» - «Динамо» - 1: 1 (0: 0).

«Чорноморець»: Паст (к) (Мартищук, 46), Мартиненко (Петько, 46), Курко, Потороченко, Віксіч, Луценко, Какаурідзе (Нестеренко, 69; Паламар, 82), Саблеш, Насимі Навід (Мартян, 87), Кабаєв, Яворський.

«Динамо»: Рудько, Селін (Головко, 46), Шевчук, Лук'янчук, Калитвинцев (Михайличенко, 72), Цуріков, Чумак, Харатін, Полегенько (к), Кравець, Бесєдін.

Голи: Яворський (68, з пенальті) - Цуріков (75).

Попереджені: Луценко (32), Курко (80), Петько (89) - Лук'янчук (40), Полегенько (51), Чумак (90+2).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер