Чемпіонат U-21. «Динамо» – «Шахтар» – 0:2 (+ВІДЕО)

Чемпіонат U-21. «Динамо» – «Шахтар» – 0:2 (+ВІДЕО)

Перед звітним туром команди розділяло лише одне очко, й у разі своєї перемоги динамівці могли випередити опонента та очолити турнірну таблицю. Але «гірники» були іншої думки, що й зафіксував підсумковий результат.

Тренерський штаб «біло-синіх» задіяв кількох гравців із обойми першої команди – зокрема, місце у воротах зайняв Артур Рудько, а в центрі поля вийшов Володимир Шепелєв. У донеччан наближеними до основного складу можна вважати голкіпера Олега Кудрика, а також півзахисника Олександра Піхальонка.

Перший тайм пройшов за переваги господарів. Якщо біля воріт динамівців загадати щось небезпечне важко, то біля протилежних було гаряче. Смирний головою пробив неточно, гол Русина було скасовано через положення поза грою, Кравченко ударом здалеку перевірив пильність голкіпера, а Лєднєв із півкола перед штрафним майданчиком пробив поруч зі стійкою.

Після перерви ситуація на полі змінилася докорінно – ініціатива вже перейшла до «гірників». Спочатку після дальнього удару м’яч просвистів у сантиметрах над поперечиною, а згодом Дудік не реалізував перспективний момент, із вигідної позиції не поціливши у ворота.

На 61-й хвилині динамівці опинилися у скрутному становищі, коли за друге попередження в меншості команду залишив Ахмед Алібеков, влаштувавши штовханину із суперником. У час, що залишався до завершення гри, підопічні Юрія Мороза вже особливих моментів, аби забити м’яч, не мали. А от власні ворота вдавалося тримати на замку до останньої хвилини. І лише тоді динамівська оборона дала збій, коли не змогла завадити Арендаруку пройти правим флангом, виконати простріл на лінію воротарського майданчика, а Дудіку замкнути з кількох метрів. Засмучені, що не дотерпіли кілька хвилин до фінального свистка, «біло-сині» пропустили ще одного разу – цього разу оборонці не вгледіли за Зінкевичем, який у безпосередній близькості від воріт отримав м’яча від Піхальонка та другим дотиком пробив повз Рудька.

Таким чином, «Динамо» зазнало поразки й опустилося в турнірній таблиці на п’яте місце – щоправда, маючи гру в запасі порівняно з іншими командами.

Чемпіонат U-21. 13-й тур

21.10.2017. Чапаєвка, НТБ «Динамо» (Київ), 250 глядачів.

«Динамо» – «Шахтар» – 0:2 (0:0).

«Динамо»: Рудько, Дубінчак (Булеца, 55), Миколенко (Карась, 46), Кравченко, Смирний, Казаков (к), Алібеков, Лєднєв, Шепелєв (Шапаренко, 46), Русин, Вантух (Алексєєв, 77).

«Шахтар»: Кудрик, Грачов, Бондар, Сагуткін, Корнієнко (Глагола, 90+3), Глущук, Ігнатенко (Масалов, 90+3), Піхальонок (к), Дудік, Арабідзе (Топалов, 80), Арендарук (Зінкевич, 90).

Голи: Дудік (89), Зінкевич (90+2).

Попереджені: Вантух (21), Алібеков (42), Шапаренко (60) – Бондар (55), Ігнатенко (66), Сагуткін (78),

Вилучений: Алібеков (60, друге попередження).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер