Чемпіонат U-21. «Металург» (З) - «Динамо». Прев'ю

Чемпіонат U-21. «Металург» (З) - «Динамо». Прев'ю

В суботу, на стадіоні НТБ «Металург» відбудеться матч 13-го туру молодіжної першості «Металург» (Запоріжжя) - «Динамо» (Київ).

Початок о 12:00.

«Динамо»: перед очима приклад «Динамо-2»

У разі перемоги та збігу певних обставин в паралельних матчах Чемпіонату U-21 «Динамо» може вийти на третє місце в турнірній таблиці. Фінішний спрут «Динамо-2» у першій лізі, коли буквально за півтора місяці команда Олександра Хацкевича піднялася з самих низів на п'яту сходинку таблиці, надихає і молодіжну команду. Хоча останні ігри складалися не найкращим чином - лише дві перемоги в шести іграх - юні динамівці не сумують і готові в останніх трьох матчах року поліпшити становище і в хорошому настрої піти у відпустку.

Остання гра «Динамо» в молодіжному чемпіонаті залишила позитивні враження. Хоча 17-18-річним гравцям допомагали досвідчені Влад Калитвинцев, Андрій Цуріков та Лукман Аруна, молодь на їх фоні не губилася та намагалася ані в чому не поступатися. У Запоріжжі за «біло-синіх» може зіграти воротар Артур Рудько, який постійно тренується з основним складом під керівництвом досвідченого тренера Михайла Михайлова, пліч-о-пліч з двома Олександрами - Шовковським та Рибкою.

Досить доречною була б допомога Віталія Буяльського, найкращого бомбардира динамівської молодіжки в поточному сезоні. На його рахунку вже чотири м'ячі, а впевнена гра і результативність посприяли тому, що Віталія все частіше став залучати до матчів першої команди Сергій Ребров.

Цікаво, що у складі «Динамо» можуть вийти четверо колишніх вихованців ДЮСШ «Металург». Це воротар Вадим Солдатенко, захисники Павло Лук'янчук та Сергій Чоботенко, нападник Олексій Щебетун. До слова, в останньому турі Олексій відзначився у воротах львівських «Карпат», забивши перший у своїй кар'єрі м'яч в Чемпіонаті U-21

«Металург» (З): багаті талантами, але не результатами

Минулого сезону молодіжний склад «Металурга» зайняв підсумкове 11-е місце. У нинішньому команда продовжує показувати аналогічні результати, після 11-ти матчів замикаючи першу десятку команд. Результатами запорожці не радують, але, з іншого боку, футбольна школа клубу по праву вважається однією з найкращих в Україні. Тільки за маршрутом Запоріжжя-Київ за останні кілька років вирушили Максим Коваль, Сергій Сидорчук та Андрій Цуріков. Днями на всеукраїнській арені засвітилося ще одне запорозьке дарування - у молодіжній збірній України в матчі з Туреччиною дебютував та вніс свою лепту в перемогу 20-річний півзахисник Ігор Журахівський. Правда, швидше за все Журахівський зіграє в недільному матчі перших команд, в нинішньому сезоні в іграх за молодіжку його вже не залучають.

Що одразу стає помітно, аналізуючи гру команди Андрія Демченка в нинішньому сезоні - висока нестабільність. Запорожці лише в одній грі з 11-ти зіграли внічию, у решті перемоги чергуються з поразками. Цікаво, що з чотирьох переможних матчів у трьох «Металург» переміг з рахунком 2:1. І ще в одному здійснив свій головний подвиг - розгромив «Олімпік» 6:0! З 14-ти забитих командою голів у нинішньому сезоні три на рахунку Микити Вєтрова, ще по два рази відзначилися Микита Татарков та Дмитро Юсов.

Остання зустріч команд

Це був перший офіційний матч для «Динамо» в 2014 році. Через події в країні весняна частина сезону розпочалася з невеликої затримки, але і це не завадило динамівцям під керівництвом прекрасного тренера Валентина Белькевича не залишити каменя на камені від своїх суперників.

Чемпіонат України U-21. 22-й тур

21.03.2014. смт.Чапаївка, УТБ «Динамо». 200 глядачів

«Динамо» - «Металург» (З) - 6:1 (3:0)

«Динамо»: Рудько (Коваль, 46), Болденков (Оріховський, 80), Селін (Лук'янчук, 65), Шевчук, Цуріков, Нагорний, Полегенько (к), Харатін, Чумак, Кравець, Бєсєдін (Лазарович, 79).

«Металург» (З): Бабійчук (Шеремета, 69), Помазан, Бондаренко (Вєтров, 57), Карась, Ульянов (к), Ковалевський, Татарков (Можаровський, 71), Кулинич, Гвілія (Плахтир, 65), Журахівський, Алі (Ключик, 79).

Голи: Кравець (6, 34), Чумак (30), Полегенько (53), Харатін (61), Цуріков (90 + 3) - Вєтров (77)

Попереджений: Лук'янчук (69).

Вилучений: Лук'янчук (74, друге попередження).

Нереалізований пенальті: Плахтир (70, воротар).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер