Чемпіонат U-21. «Олімпік» – «Динамо» – 0:4 (+відео)

Чемпіонат U-21. «Олімпік» – «Динамо» – 0:4 (+відео)

«Динамо» впевнено прямує до золотих нагород молодіжної першості, випереджаючи найближчого переслідувача, донецький «Шахтар», на вісім очок. Більше того – «суха» серія «біло-синіх» уже триває п’ять матчів. Не мали наміру підопічні Унаї Мельгоси порушувати таку приємну серію й у виїзному поєдинку з «олімпійцями».

Порівняно з попереднім поєдинком, в якому було здобуто мінімальну перемогу (1:0) над «Карпатами», тренерський штаб «Динамо» вдався до серйозної ротації, зробивши відразу п’ять замін. Замість Бущана місце у воротах зайняв Маханьков, у центрі захисту Бурду та Лук’янчука замінили Чоботенко та Карась, а в центрі поля замість Михайличенка та Булеци вийшли Лєднєв та Шапаренко.

Команди розпочали матч з обопільних атак – зокрема, на удар Кравченка зреагував воротар, а біля воріт гостей якимось дивом не зміг замкнути флангову передачу Масікевич. Надалі динамівці заволоділи перевагою, різноманітно атакували, задіюючи практично всіх гравців середньої лінії та атаки, але в завершальній стадії «біло-синіх» підводила влучність. Натомість у номінальних господарів була хороша нагода, аби відкрити рахунок, коли Касяненко небезпечно пробивав зі штрафного від правого кута штрафного майданчика, але голкіпер «Динамо» у стрибку ліквідував загрозу.

Те, що не вдалося зробити динамівцям до перерви, було втілено в життя незабаром після поновлення гри. Впродовж трьох хвилин «біло-сині» забезпечили собі комфортну перевагу у два м’ячі, причому в обох випадках до взяття воріт призводили передачі з правого флангу – в першому випадку вдало відгукнувся на подачу Шапаренко, а у другому спритнішим за всіх виявився Щебетун.

Незважаючи на те, що господарям потрібно було відігруватися (чи забити бодай гол престижу), протягом другого тайму вони не створили жодного бодай схожого на небезпечний моменту. Інша справа динамівці, які активно йшли вперед та продовжували шукати щастя біля воріт суперника, не звертаючи уваги на рахунок на табло. Як нагорода, «біло-сині» забили ще двічі, довівши рахунок до розгромного. Спочатку, реалізувавши вихід віч-на-віч із голкіпером, дубль зробив Щебетун, і, маючи у своєму активі вже десять м’ячів у чемпіонаті, наблизився до найкращих бомбардирів, якими є колишній одноклубник Сергій Мякушко та нападник «Олімпіка» Станіслав Біленький (в обох по 13 м’ячів у молодіжній першості). Крапку же в матчі поставив Кравченко, який точним ударом замкнув передачу з лівого флангу.

4:0 – «Динамо» зберігає комфортну перевагу над «Шахтарем», і вже в наступному турі в разу домашньої перемоги над «Зорею» може достроково стати чемпіоном першості U-21.

Чемпіонат U-21. 29-й тур

12.05.2017. м. Біла Церква, стадіон «Зміна»

«Олімпік» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 0:4 (0:0)

«Олімпік»: Котляров (Степаненко, 46), Пісковий, Єдинак, Счастливцев, Козлов (Глиняний, 56), Касяненко (к), Надірадзе, Хомутов, В.Шарай, Пуди (Зінатуллін, 61), Масікевич (Тищук, 79).

«Динамо»: Маханьков, Чоботенко, Тимчик, Осман, Карась (Попов, 81), Кравченко, Оріховський, Казаков (к), Шапаренко (Булеца, 80), Лєднєв (Янаков, 76), Щебетун (Тарануха, 87).

Голи: Шапаренко (53), Щебетун (55, 75), Кравченко (86).

Попереджені: Хомутов (23), В.Шарай (47), Пісковий (50) – Тимчик (5), Карась (44).

Вилучений: В.Шарай (89, друге попередження).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер