Чемпіонат U21. «Ворскла» – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

Чемпіонат U21. «Ворскла» – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

Перед звітним туром підопічні Юрія Мороза випереджали найближчого переслідувача, донецький «Шахтар», на п’ять очок, і після візиту до Полтави мали намір як мінімум зберегти комфортну перевагу за очками.

І відкладати в довгий ящик вирішення питання про переможця «біло-сині» не стали. Уже за перші чверть години динамівці забили двічі, причому обидва голи записав на свій рахунок Ванат. Спочатку Владислав завдав класного удару з лінії штрафного майданчика, і м’яч від руки голкіпера та стійки залетів у ворота, а потім форвард вискочив віч-на-віч із воротарем, обіграв його і з гострого кута пробив повз захисників.

Оформивши дубль, Ванат довів загальну кількість м'ячів у чемпіонаті U21 до 23 голів та продовжує впевнено лідирувати у бомбардирських перегонах, випереджаючи Антона Байдала з «Маріуполя» на сім влучних ударів та Богдан В’юнника з «Шахтаря» – на вісім.

Розслабившись, гості дозволили супернику швидко відіграти один м’яч, коли простріл із лівого флангу з центру штрафного майданчика замкнув Нестеренко, але ближче до завершення першого тайму не лише відновили комфортну перевагу, але й довели її до розгромної. Спочатку захисники не змогли вибити м’яча після прострілу Вікентія Волошина, і Назар Волошин, який набіг, завдав невідпорного удару по воротах, а згодом Назар вдало зіграв на добиванні після того, як голкіпер парирував удар Клейтона, й як і Ванат оформив дубль у матчі. Причому зробив це більш ніж ефектно – «рабоною» з центру штрафного майданчика. Цей шедевр заслуговує на увагу!

Незважаючи на рахунок, підопічні Юрія Мороза продовжували атакувати й після перерви, активно пресингуючи суперника в тому числі на його половині поля. Утім, на відміну від першого тайму, досягнути успіху в атаці динамівцям так і не вдалося. Хоча моменти були – зокрема, Надольський як мінімум тричі міг забивати, але в одному випадку його удар заблокував захисник, а в двох інших уже самому Ярославу не вдавалося переправити м’яча у ворота з меж воротарського майданчика після прострілів партнерів.

А от господарі на гол награли, скориставшись із помилки «біло-синіх» після вкидання м’яча з ауту. У підсумку Яцик не зміг завадити перехопленню, Посєвкін підібрав м’яча та метрів із 25-ти завдав точного удару в кут. Натхненні забитим м’ячем, «ворскляни» за час, що залишився, активно йшли вперед у надії скоротити відставання та спробувати врятувати поєдинок, але їхні спроби виявилися марними.

Натомість, на останніх хвилинах динамівці цілком могли знову доводити свою перевагу до великої, але Ванат не поцілив у дальній кут, увійшовши до штрафного майданчика з лівого флангу, а з дальнім ударом Бражка впорався воротар, перевівши м’яча на кутовий.

Таким чином, упевнена виїзна перемога «Динамо» – 4:2. Враховуючи, що в паралельному матчі «Шахтар» втратив очки у протистоянні з «Дніпром-1», динамівці достроково, за два тури до фінішу, стали чемпіонами України серед команд U21!

Чемпіонат U21. 24-й тур

«Ворскла» (Полтава) – «Динамо» (Київ) – 2:4

«Ворскла»: 81. Ісенко, 45. Павлюк, 36. Мороховець, 32. Куценко, 47. Пось, 49. Уляницький, 24. Посєвкін, 60. Нестеренко (57. Книш, 66), 65. Кожевніков, 43. Кравчук (к), 15. Конате (63. Прус, 65).

«Динамо»: 1. Моргун, 4. Біловар, 6. Вівчаренко, 10. Ванат, 15. В.Волошин (7. Надольський, 36), 17. Бражко (к), 18. Кузик, 21. Н.Волошин, 22. Скорко, 27. Клейтон (19. Власов, 61), 40. Алібеков (8. Яцик, 75).

Голи: Нестеренко (19), Посєвкін (77) – Ванат (14, 16), Н.Волошин (35, 40).

Попереджені: Павлюк (78), Кожевніков (84).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер