Чемпіонат України. «Динамо» – «Арсенал» – 4:0. Успішне завершення таймів

Чемпіонат України. «Динамо» – «Арсенал» – 4:0. Успішне завершення таймів

Стартовий склад «Динамо» у порівнянні з матчем із ПСЖ не зазнав змін. Олег Блохін будує гру команди за тактичною схемою 4-5-1, причому в півзахисті місце довірено двом нещодавнім резервістам Лукману Аруні та Дуду. Лише виходом на заміну в другому таймі задовольняється нещодавній гравець основи Андрій Ярмоленко, навіть до заявки не потрапив Артем Мілевський. Помітна рука нового тренера, який експериментує з набором наявних футболістів та вирішує, на кого робити ставку в майбутньому.

«Динамо» звітним матчем прощається зі столичним глядачем, доклавши сили, щоб цей момент пройшов у піднесеному настрої. З перших хвилин зустрічі з «Арсеналом» «біло-сині» великими силами пішли вперед, позначивши територіальну перевагу. Моменти переважно створювалися після подач із флангів або закидань до штрафного майданчика від Мігеля Велозу, який вів гру в центрі поля. На 14-й хвилині Денис Гармаш головою замикав подачу португальця, але прямо до рук Юрію Паньківу. Спромігся кіпер «канонірів» впоратися й із дальнім ударом Данило Сильви.

Ближче до завершення першого тайму динамівці збільшили тиск на гостьові ворота. Вийти вперед вийшло після розіграшу кутових. На 40-й хвилині Велозу подав, а Євген Хачеріді головою пробив прямо в «дев'ятку» воріт «Арсенала». Це перший забитий м'яч Хачеріді в нинішньому чемпіонаті!

Парочка Велозу-Хачеріді стала співавторами ще одного гола на 44-й хвилині. Цього разу, замикаючи подачу з кутового, Євген пробив у поперечину, Олег Гусєв, який зреагував на відскок, влучив у захисника, але в потрібному місці опинився найкращий бомбардир команди Браун Ідейє. Його удар із кількох метрів засвітив на величезному табло стадіону настільки приємні 2:0!

Кінцівка першого тайму у виконанні динамівців справила приємне враження. Бажанням, самовіддачею, націленістю на ворота. На жаль, поки така гра вдається команді лише епізодами.

За аналогічним із першим таймом сценарієм минула друга половина зустрічі. Територіальна перевага «Динамо», рідкісні контратаки «Арсенала». Вдало в центрі поля Дениса Гармаша замінив Андрій Богданов. Якщо на початку сезону Андрій задовольнявся лише місцем на лаві запасних, нині його все частіше можна побачити на полі. Приємно, що одним вихованцем клубної школи у стартовому складі стало більше.

Помітно пожвавилася гра після виходу на поле Андрія Ярмоленка. На 68-й хвилині Андрій міг відзначитися, але, перекидаючи м'яча через воротаря, влучив у поперечину. Був момент і в «канонірів» – на 81-й хвилині Куансах із 12-ти метрів пробив поруч зі стійкою.

Якщо на стадіоні були вболівальники, які залишили трибуни ще до фінального свистка, вони про це сильно пошкодували. Гравці «Арсенала» вже подумки чекали фінального свистка, коли в їхні ворота влетіли ще два м'ячі. На 88-й хвилині Паньків, намагаючись парирувати простріл Гусєва, переправив м'яча до своїх воріт. А в наступній атаці Дуду подав до штрафного майданчика, де Ідейє виграв боротьбу в захисників та забив свій другий м'яч у зустрічі та 12-й у чемпіонаті.

Після фінального свистка гравці «Динамо» підійшли до вболівальників, попрощалися з ними до лютого. Цього року команді доведеться провести дві виїзні зустрічі («Говерла», загребське «Динамо»), після яких команда піде у відпустку.

Чемпіонат України. 17 тур

25.11.2012, м.Київ, НСК «Олімпійський», 20815 глядачів.

«Динамо» – «Арсенал» – 4:0 (2:0)

«Динамо»:
Коваль, Тайво, Бетао, Хачеріді, Данило Сильва, Гармаш (Богданов, 46), Велозу (Вукоєвич, 86), Гусєв (к), Дуду, Аруна (Ярмоленко, 60), Ідейє.

«Арсенал»: Паньків, Матуку, Гітченко, Польовий, Леандро, Пеле, Міколюнас (Филиппов, 80), Шацьких (к) (Адійя, 60), Старгородський, Кобахідзе (Куансах, 71), Ковпак.

Голи: Хачеріді (40), Ідейє (44, 90), Гусєв (88).

Попереджені: Хачеріді (51) – Старгородський (67), Матуку (87).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер