Чемпіонат УПЛ. «Динамо» - «Зоря» - 4:0

Чемпіонат УПЛ. «Динамо» - «Зоря» - 4:0

Уперше у поточному сезоні «біло-сині» проводили свій домашній матч на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. На трибуни цього сонячного дня завітало більше 12-ти тисяч глядачів.

У порівнянні з матчем минулого туру в Маріуполі Олександр Хацкевич зробив дві заміни у стартовому складі своєї команди. Замість Руслана Ротаня та Миколи Морозюка у старті з’явилися Микола Шапаренко та Беньямін Вербич. Перший у матчі з «Маріуполем» вийшов на заміну в перерві й був найкращим на полі, а другий не їздив на той матч. До заявки на гру потрапили Дерліс Гонсалес, Дьємерсі Мбокані та Жуніор Мораес, які також пропускали матч у Маріуполі.

У «Зорі» - навпаки, були серйозні кадрові проблеми. З різних причин у матчі з «Динамо» Юрій Вернидуб не зміг розраховувати на цілий ряд гравців основної обойми. Через дискваліфікацію матч у Києві пропускали Сілас, Опанасенко, Луньов та Іурі, через травму – Сваток. Крім того, наставник «Зорі» не міг задіяти у грі Тимчика та Андрієвського, які мають діючі контракти з «Динамо».

Динамівці реалізували свій перший небезпечний момент. Після навісу з кутового з правого флангу у виконанні Віктора Циганкова Микита Бурда головою поцілив у ворота «Зорі».

Цей гол додав упевненості «біло-синім» і вони спокійно домінували на полі, контролюючи хід гри. Щоправда, до перерви рахунок так і не змінився – динамівці створювали моменти, але не реалізовували їх. Найкращий момент відзначитися другим голом до перерви мав Циганков – після його удару зі штрафного м’яч влучив у хрестовину.

По перерві динамівцям вдалося швидко забити ще два м’яча. На 51-й хвилині після удару Дениса Гармаша з дальньої відстані м’яч влучив у стійку воріт та відскочив до Беньяміна Вербича, який із меж штрафного з гострого кута потужним ударом спрямував його під поперечину.

Ще за кілька хвилин Бєсєдін скористався обрізкою Кочергіна, помилкою в оборонних редутах гостей та вирвався на рандеву з Луніним. Голкіпер «Зорі» відбив перший удар Артема, проте м'яч відскочив до Бєсєдіна, від голови якого влетів до сітки воріт.

На 67-й хвилині гості отримали шанс відродити інтригу в грі. Арбітр призначив пенальті у ворота «Динамо», коли м’яч у штрафному «біло-синіх» після прострілу з флангу влучив у руку Микиті Бурді. Однак Денис Бойко переграв Фаупалу в мікродуелі, парирувавши удар із 11-метрового.

На жаль, у цій грі не обійшлося без пошкоджень та вимушених замін. У середині тайму гру не зміг продовжити Шапаренко.

Замість нього на поле вийшов Дьємерсі Мбокані, який пропустив останні матчі. Крім нього, на заміну вийшов і Жуніор Мораес, який теж залікував пошкодження. Обидва наприкінці гри мали моменти, аби відзначити своє повернення до гри забитими м’ячами, але удача відвернулася від них у тих епізодах.

Однак четвертий м’яч все-таки влетів у ворота Луніна. На 88-й хвилині голкіпер «Зорі» у стрибку зреагував на класний обвідний удар Вербича у дальній кут, проте відбив його у поле, де на дальню стійку вчасно набіг Циганков та добив м’яч у порожні ворота.

4:0 – «Динамо» впевнено перемагає «Зорю» та готується до битви з «Шахтарем» у Харкові!

Чемпіонат УПЛ 2017/2018. 26 тур

«Динамо» - «Зоря» - 4:0 (1:0)

07.04.2018. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 12,876 глядачів

«Динамо»: Бойко – Кендзьора, Бурда, Шабанов, Піварич – Буяльський, Гармаш (Шепелєв, 70), Шапаренко (Мбокані, 65) – Циганков (к), Вербич – Бєсєдін (Мораес, 78)

«Зоря»: Лунін, Гордієнко, Кочергін, Харатін, Фаупала, Момо, Караваєв (к) (Кабаєв, 46), Громов (Любенович, 64), Бабенко (Шалфєєв, 81), Чечер, Чеберко.

Голи: Бурда (13), Вербич (51), Бєсєдін (54), Циганков (88)

Попередження: Громов (48), Чечер (72), Бабенко (79)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер