Чемпіонський акорд!

Чемпіонський акорд!


Останній матч 16-го чемпіонату України був для „Динамо” формальністю лише з турнірної точки зору. Амбіційний тренер Анатолій Дем’яненко, хоча і відпустив провідних гравців у відпустку, напевне хотів закінчити сезон приємним „нулем” у графі „поразка” в турнірній таблиці. Допомогти наставнику в цьому, а заодно і заробити додаткові бали для потрапляння до основного складу, були покликані гравці другого складу.

Для багатьох із них теплий вечір 17 червня став історичним на початку кар’єри професійного футболіста. Ще б пак, вчорашні вихованці дитячо-юнацьких шкіл вперше вийшли в основному складі „Динамо”! Капітаном обрали найдосвідченішого, 22-річного Олександра Алієва

Мабуть, широкому колу вболівальників, не частим гостям матчів „Динамо-2” та дублюючого складу на полях Конча-Заспи, мало що скаже склад „Динамо” у зустрічі проти „Арсеналу”. Розставимо його по позиціях. У воротах Олександр Рибка, в центрі захисту пара Мандзюк-Допілка, по флангах Федорів (зліва) і Аладашвілі. Півзахисники Єщенко і Мілько відповідали за центр поля, Морозюк закривав праву бровку. Плеймейкер Алієв був покликаний забезпечувати передачами форвардів Фаркаша та Лисенка.

Тренер «Арсеналу» Олександр Заваров, який наперед справився із завданням зберегти місце у вищій лізі, також дав волю експериментам. Провідні гравці «канонірів» із різних причин на поле не вийшли, їхні місця зайняли вчорашні дублери. Небезпечних моментів, створених гравцями обох команд, вистачило б на декілька зустрічей. Доводиться констатувати, що проблеми в захисті – проблема не лише основного складу «Динамо». Подумати лише, гравці «Арсеналу» тричі виходили один на один із Рибкою, причому у всіх випадках через дитячі помилки динамівських захисників.

Приємне враження залишив Віталій Федорів. Не лише по забитому м’ячу. Правий захисник встигав тримати всю бровку, декілька разів робив блискавичні проходи на половину суперника, був надійним та непоступливим. Одне із підключень вихованця львівського футболу завершилось результативно. Тут слід віддати належне націленості Віталія, який вижав максимум із ігрового епізоду. Нагадаємо, що Федорів, старший брат якого небезуспішного виступає за «Карпати», готувався до сезону разом із гравцями першої команди.

Роль лідера на полі взяв півзахисник Алієв. Практично всі атаки йшли через нього, от тільки сам Олександр грішив індивідуалізмом та високим браком у передачах. Небезпечний на вістрі атаки Володимир Лисенко. Швидкісний технічний форвард був головною загрозою воротам Деонаса.

Помилки динамівців у захисті не знайшли відображення на табло стадіону лише завдяки вдалій гри Рибки. Один лише Селезньов небезпечно пробивав разів п’ять, постійно тримали кіпера в напрузі Батальський та Ярошенко. Воротар зіграв вище будь-яких похвал, заслуживши по завершенні зустрічі овації трибун.

Кульмінацією зустрічі стали додані арбітром хвилині. Активний Селезньов вийшов один на один із воротарем і Допілка, ціною вилучення, був змушений зупинити нападаючого на підступах до штрафного. Як у результаті виявилось, Олег прийняв правильне рішення. Удар Селезньова зі штрафного Рибка парирував, а через кілька секунд арбітр дав фінальний свисток.

Динамівці перемогою закінчили чемпіонський сезон. Сподіваємося, у наступному, також чемпіонському сезоні, багатьох молодих хлопців, які сьогодні виходили на поле, ми побачимо у складі першої команди.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер