Чемпіонський акорд «Динамо» 2003 року (ВІДЕО)

Чемпіонський акорд «Динамо» 2003 року (ВІДЕО)

З точки зору чемпіонської гонки, той чемпіонат виявився насиченим та сповненим інтриги, а доля чемпіонського титулу визначилася в останньому, 30-му, турі. Переломним став 26 тур, де «Динамо», під керівництвом Олексія Михайличенка, на своєму полі обіграло «Шахтар» (2:1), очолило турнірну таблицю і не відпустило перевагу до самого кінця. Перед останнім туром команди розділяли три бали, тому «Динамо» влаштовував будь-який, окрім поразки, результат у матчі з «Металістом», або ж осічка «Шахтаря» в паралельному поєдинку з «Арсеналом».

Незважаючи ні на що, кияни вже з перших хвилин почали облогу воріт Горяїнова. Попри всі старання голкіпера харків'ян, уже в першому таймі кияни забили тричі і фактично вирішили питання з чемпіоном України. Слід відразу відзначити Валентина Белькевича, який провів видатний поєдинок. Він тричі асистував партнерам і сам поставив крапку в цьому протистоянні.

Перший гол відбувся вже на 8-й хвилині. Белькевич підключився до атаки, отримав м'яча на лівому куті штрафного і прострілив у район воротарського на Шацьких, що набігав. Форвард увірвався між двома захисниками і в дотик переправив м'яч у сітку.

У середині тайму Белькевич, з правого кута штрафного, зробив елегантний закид м'яча в район 11-метрової, де все той же Шацьких, зігравши на випередження, в ефектному стрибку головою увігнав сферу у ворота.

Автором третього м'яча став Федоров, а сам гол вийшов дещо курйозним. Белькевич виконав подачу з лівого флангу в центр штрафного майданчика. Найвище вистрибнув захисник «Динамо», але не втримався на ногах і почав завалюватися. Проте удар, нехай і потилицею, все-таки відбувся, а м'яч влетів у дев'ятку воріт Горяїнова.

У другій половині зустрічі «біло-сині» зменшили оберти і ледь не поплатилися за недбалість. Паляниця зважився на удар з-за меж штрафного і влучив у дальній кут. А в середині тайму Пушкуца результативно виконав штрафний удар, уклавши м'яч точно під поперечину без єдиного шансу для воротаря.

Фінальну крапку в поєдинку поставив усюдисущий Белькевич. Кияни заробили штрафний по центру воріт, а Валентин завдав сильного і точного удару під праву стійку.

18 червня 2003. Чемпіонат України 2002/03. 30-й тур

Київ, стадіон «Динамо». 15 000 глядачів

«Динамо» - «Металіст» - 4:2 (3:0)

«Динамо»: Шовковський, Несмачний, Федоров, Головко, Гавранчич (Сабліч, 8), Дмитрулін, Гусін, Рінкон (Хацкевич, 51), Белькевич, Гіоане (Мелащенко, 51), Шацьких.

«Металіст»: Горяїнов, Алундеріс, Кравченко, Березовчук, Ростовський, Богатир, Кучер, Шопін, Пушкуца, Сухомлинов (Ахрамеєв, 86), Паляниця.

Голи: Шацьких (8, 20), Федоров (40), Белькевич (78) – Паляниця (47), Пушкуца (61).

Попередження: Дмитрулін (60) – Березовчук (30).

Дубль у матчі з «Металістом» дозволив Максиму Шацьких виграти гонку бомбардирів чемпіонату. Забивши 22 м'ячі у 29 матчах, він на один гол випередив Олексія Бєліка з «Шахтаря». Також до топ-10 бомбардирів чемпіонату увійшов Діого Рінкон, забивши 10 м'ячів. У 29 матчах чемпіонату в тому сезоні взяли участь Максим Шацьких і Андрій Несмачний. На один менше - у Андрія Гусіна.

Слід зазначити, що також у тому сезоні «біло-сині» оформили черговий «золотий дубль», обігравши 25 травня у фіналі Кубка «Шахтар» - 2:1 (Хацкевич, 56, Рінкон, 90+1).

фото А. Лукацького.

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер