Четверо динамівців зіграли на Євро-2023 (U21) проти Іспанії

Четверо динамівців зіграли на Євро-2023 (U21) проти Іспанії

У вівторок, 27 червня, молодіжна збірна України провела заключний матч групового етапу ЧЄ-2023 (U21). Суперником підопічних Руслана Ротаня стала команда Іспанії.

Обидві команди виграли попередні поєдинки, і в очному протистоянні вирішували, хто з першого місця вийде до чвертьфіналу. І незважаючи на те, що Іспанія була очевидним фаворитом у матчі, «жовто-сині» змогли здивувати багатьох.

У стартовому складі нашої збірної вийшли три представники «Динамо» - захисники Костянтин Вівчаренко та Олександр Сирота, який із капітанською пов’язкою проводив перший матч на турнірі, а також воротар Руслан Нещерет. Забігаючи наперед, відзначимо, що після перерви на полі ще з’явився півзахисник Володимир Бражко.

Щодо поєдинку, то старт гри був за суперником, який не реалізував кілька стовідсоткових моментів. Але відкрила рахунок наша збірна, коли Назаренко стрімко промчався по правому флангу та виклав ідеальний за точністю навіс на голову В’юнника.

На початку другого тайму іспанці відігралися. Гол вийшов курйозним – Сирота намагався розрядити ситуацію після прострілу суперника з лівого флангу, але поцілив у ногу Желізку, від якої м’яч залетів у ворота.

На 81-й хвилині підопічні Руслана Ротаня знову вийшли вперед. Голкіпер «червоної фурії» збив Сікана у штрафному майданчику й Судаков реалізував пенальті, але втримати переможний рахунок «жовто-сині» не змогли, пропустивши на останній хвилині основного часу.

Таким чином, наша збірна посіла друге місце у своїй групі та у чвертьфіналі зустрінеться з переможцем групи D, де на перше місце претендують збірні Франції, Італії та Швейцарії.

Чемпіонат Європи-2023 (U21). Груповий турнір. 3-й тур

Іспанія – Україна – 2:2

Україна: Нещерет, Лях, Салюк, Сирота, Вівчаренко (Сич, 46), Очеретько (Судаков, 73), Желізко, Брагару (Кащук, 63), Криськів (Бражко, 63), Назаренко (Сікан, 73), В’юнник.

Голи: Желізко (49, автогол), Руїс (90) – В’юнник (43), Судаков (81, пен.).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер