Четверо динамівців зіграли за збірну України проти Німеччини у товариському матчі

Четверо динамівців зіграли за збірну України проти Німеччини у товариському матчі

Національна збірна України готується до участі у фінальному турнірі чемпіонату Європи, що пройде з 14 червня до 14 липня у Німеччині. У понеділок, 3-го червня, наша команда провела товариський матч із господарями Євро-2024 – командою Німеччини, який відбувся в Нюрнберзі на стадіоні «Макс Морлок».

Контрольний поєдинок вийшов цікавим захопливим. Проте, попри велику кількість моментів у першому таймі, забитих м’ячів уболівальники не побачили. У другому таймі гра теж видалася видовищною, але втілити численні небезпечні нагоди бодай в один забитий м’яч жодній команді не вдалося.

Гру активніше розпочали німці, змусивши українців з перших хвилин оборонятися. Близьким до того, щоб відзначитися був Гюндоган після передачі Гроса, але Трубін встиг зреагувати на удар з близької відстані. Загрожували німці гостям і після стандартних положень, але наш воротар та захисники змогли ліквідувати загрозу. Здалеку пробивав Віртц – вийшло неточно.

Ближче до середини тайму українці змогли трохи відсунути гру від власних воріт та провести кілька перспективних атак, але до взяття воріт вони не призвели. Тим часом біля протилежних воріт суперники заробили небезпечний штрафний удар, але Андріх пробив повз ворота. У відповідь Циганков вивів Яремчука на ударну позицію, але з потужним ударом Романа метрів з 13 впорався Ноєр, парирувавши м’яч.

У час, що залишився до свистка на перерву команди обмінялися небезпечними ударами. У складі Німеччини пробивав Мусіала, а в українців – Яремчук. Але до роздягалень суперники пішли без забитих м’ячів.

Другий тайм теж розпочався за ініціативи господарів. Спочатку Трубіну довелося вступати у гру після гострого флангового прострілу Мусаїли. Потім виручати свою команду після удару Баєра у ближній кут. А між цими моментами нашу команду від пропущеного м’яча врятувала стійка, коли небезпечного удару завдавав той же Баєр. Згодом після контратаки збірної Німеччини та удару Ундава Трубін надійно забрав м’яч до рук. Словом, наша збірна в основному оборонялася, шукаючи щастя у контратаках.

У середині тайму українці на певний час перехопили ініціативу та почали більше володіти м’ячем. Відзначимо момент Ярмоленка, який міг замикати дальню стійку після прострілу Зубкова. Але наприкінці зустрічі знову тиснути на ворота «синьо-жовтих» почали німці, які загрожували нашим володінням як з гри, так і після стандартних положень.

За дві хвилини до завершення основного часу гості не використали одразу дві можливості здобути перемогу: спочатку Довбик, скориставшись помилкою Ноєра на виході, вибіг на порожні ворота та забив, але при цьому опинився в офсайді. А незабаром Ярмоленко завдав удару з близької відстані, але цього разу Ноєр зіграв безпомилково, відбивши м’яч.

Тож у підсумку безгольова нічия – 0:0.

Зазначимо, що у грі взяли участь четверо динамівців. У стартовому складі на поле вийшов один представник «Динамо» - півзахисник Микола Шапаренко, який був замінений на 73-й хвилині. Півзахисник Володимир Бражко та вінгер Андрій Ярмоленко з’явилися на полі на 64-й хвилині, а захисник Олександр Тимчик – на 80, зігравши завершальні хвилини поєдинку.

Також із перших хвилин на полі зʼявилися вихованці «біло-синіх» Ілля Забарний, Віктор Циганков та Роман Яремчук.

Нагадаємо, що 7 червня на «синьо-жовтих» чекає спаринг із Польщею у Варшаві, а 11-го – у Кишиневі з Молдовою. Перший поєдинок у фінальному турнірі Євро-2024 підопічні Сергія Реброва проведуть 17 червня проти Румунії.

Товариський матч

Німеччина – Україна – 0:0

Німеччина: Ноєр, Кімміх, Антон, Та (Кох, 60), Грос, Віртц (Ундав, 46), Гюндоган (к) (Фюріх, 46), Мусіала (Беєр, 60), Андріх (Павлович, 71), Гаверц (Мюллер, 60), Міттельштадт.

Україна: Трубін, Конопля (Тимчик, 80), Забарний, Сваток, Матвієнко, Зінченко, Степаненко (к) (Бражко, 64), Циганков (Ярмоленко, 64), Шапаренко (Судаков, 73), Мудрик (Зубков, 64), Яремчук (Довбик, 73).

*Фото - УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер