Четверта президентка Хорватії завітала у гості до «Динамо» Київ

Четверта президентка Хорватії завітала у гості до «Динамо» Київ

Днями до України з дружнім візитом прибула четверта президентка (2015-2020) Хорватії - Колінда Грабар-Китарович. Ціль її приїзду - підтримка українського народу у війні з кривавим російським агресором. Грабар-Китарович неодноразово заявляла про підтримку нашої країни, а цього разу вирішила відвідати одразу кілька українських міст.

Що цікаво, знаменита гостя України є затятою футбольною вболівальницею. Матчі збірної Хорватії на останніх двох Мундіалях, які закінчилися за картатих медалями, вона відвідувала разом зі звичайними вболівальниками на трибунах. А з 1981-го року Грабар-Китарович є членом фан-клубу Динамо Загреб. Як зазначила сама Колінда, виступаючи перед нашою командою: "багатьох із вас тоді ще не було на світі".

До слова, саме з матчу між двома Динамо й розпочалася зацікавленість колишньої президентки Хорватії нашим клубом. 28 квітня минулого року вона відвідала у Загребі благодійний матч за мир в Україні між нашими командами. Там вона познайомилася з президентом Динамо Київ Ігорем Суркісом і керівництвом клубу.

Наша команда й атмосфера на стадіоні дуже сподобалися Грабар-Китарович, і по приїзду до України вона не могла оминути наш клуб увагою, і відвідала базу у Віті-Литовській, де біло-сині готуються до гри з полтавською Ворсклою.

На базі почесну гостю зустріли прес-аташе киян Андрій Шахов і менеджер команди Анатолій Волк. Спілкування вона розпочала з питання про здоров'я головного тренера Динамо Мірчі Луческу, якого у понеділок було прооперовано.

Згодом Грабар-Китарович згадала про прекрасні стосунки з трьома екс-гравцями обох динамівських команд - Огненом Вукоєвичем, Домагоєм Відою та Йосипом Піваричем, а побачивши у коридорі бази фото з останнім просто не могла біля нього не зробити кадр. Зазначимо, що для неї була організована повноцінна екскурсія.

Особливо пані Колінда відзначила новий тренажерний зал біло-синіх, відкритий менше двох місяців тому. Якраз під час її прибуття там відбувалася розминка команди. А завітавши до клубного манежу вона зазначила, що з величезним задоволенням пограла би там у футбол, що любить робити з дитинства. Тому, за її словами, вона зростала більше у компаніях хлопчиків.

На тренувальному полі Грабар-Китарович зустріли представники тренерського штабу киян - Олександр Шовковський, Еміль Карас та Олег Гусєв. Першою справою вони висловили їй вдячність за підтримку України у війні з росією.

"Нам усім дуже приємно, що Ви приділили стільки уваги Україні, Києву та нашій команді. А за підтримку українського народу можемо сказати величезне вам ДЯКУЄМО! Ми дуже раді бачити вас на своїй базі і хотіли би представити нашій команді" - сказав виконуючий обов'язки головного тренера біло-синіх Олександр Шовковський та запросив екс-президентку Хорватії на поле, де урочисто представив команді та вручив футболку з прізвищем президента!

На тренувальне поле підійшов почесний член УЄФА Григорій Суркіс, який вручив Колінді букет із 55 троянд у зв'язку з нещодавнім ювілеєм Грабар-Китарович, який вона відсвяткувала 29 квітня (до речі, у той же день свій День народження відзначає Домагой Віда), а також сумку з екіпіруванням нашої команди. Колінда пообіцяла, що після такого прийому ще більше вболіватиме за київське Динамо і чекає на нашу команду у Хорватії з почесним візитом.

"Дякую вам за допомогу у боротьбі з нашим спільним ворогом. Ми дуже раді вас щиро вітати на нашій базі, дякую, що ви почали цікавитися нашим клубом. Сподіваємося, що спільна Перемога у недалеком майбутньому буде досягнута у тому числі за допомоги вашої країни", - сказав Григорій Суркіс.

"Для мене велика честь бути тут, у вас у гостях. Динамо Київ, як і Динамо Загреб, є футбольним флагманом своєї країни. А Україна завжди була і є в моєму серці, особливо зараз, у ці важкі хвилини. Я бажаю вам і всьому українському народу Перемоги та Миру!", - сказала Грабар-Китарович.

Згодом пані Колінда вручила сувенір команді, який вирушить до музею клубу - шапку з написом "nema prodeje", що з хорватської означає "не здаватися": "Я хочу подарувати вам такий сувенір - це шапка з написом "не здаватися", перший екземпляр я ношу сама, вона синього кольору з жовтим написом на честь України, а другий такий я хочу подарувати вам!" - після цих слів вся команда почала аплодувати хорватській екс-президентці.


Hvala na podršci, gospođo Kolinda!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер