«Чорноморець» - «Динамо»: бомбардирські розклади

«Чорноморець» - «Динамо»: бомбардирські розклади

У п'ятницю у Києві, на стадіоні «Динамо» ім. Лобановського, відбудеться матч 15-го туру Прем'єр-ліги, в якому «біло-сині» зустрінуться з одеським «Чорноморцем».

«Моряки» два сезони були відсутні у Прем'єр-ліги та з того часу повністю оновили свій склад. Небагато гравців, які забивали голи за киян у ворота «Чорноморця», є і у досить молодому складі «Динамо».

Найкращим бомбардиром у протистоянні з одеситами є найдосвідченіший із польових гравців киян – Денис Гармаш.

Найкращі бомбардири «Динамо» (з гравців нинішнього складу) у матчах із «Чорноморцем»

Гармаш – 3 (2 з них – у Кубку України)

Сидорчук – 2

Бєсєдін – 2

Шепелєв – 1

Циганков – 1

Найдавніший гол із гравців нинішнього складу «Динамо» у ворота «Чорноморця» забив Денис Гармаш – ще 1 квітня 2012 року. А у сезоні 2013/14 Денис двічі відзначився у воротах «моряків» у кубковому протистоянні.

Однак якщо взяти до уваги голи нинішніх динамівців за інші клуби, то найкращим бомбардиром є Олександр Караваєв. Він регулярно забивав у ворота «Чорноморця» під час виступів за «Зорю». Караваєв забив п'ять голів у п'яти матчах з «Чорноморцем» у чотирьох сезонах поспіль – у двох матчах сезону 2015/16 та по одному матчу у сезонах 2016/17, 2017/18, 2018/19.

Забивав за «Зорю» у ворота «Чорноморця» і Олександр Тимчик – на його рахунку гол у сезоні 2018/19.

Владислав Кулач забивав «Чорноморцю», виступаючи за два різні клуби – один гол за «Маріуполь» у сезоні 2013/14 та по голу за «Ворсклу» у сезонах 2017/18 та 2018/19.

Гравці нинішнього складу «Динамо», які забивали у ворота «Чорноморця» за інші клуби

Караваєв – 5

Кулач – 3

Тимчик – 1

Із гравців нинішнього складу «Чорноморця» ніхто не відзначався у воротах київського «Динамо». Проте найдосвідченіший гравець у складі «моряків», 38-річний Сергій Кравченко двічі забивав у ворота одеситів, виступаючи за «Динамо». Він забив переможний гол за «біло-синіх» у матчі, що відбувся у квітні 2009 року. Також він відзначився у стартовому турі сезону 2009/2010, відкривши рахунок у матчі («Динамо» розгромило «Чорноморець» 5:0).

Олександр Андрієвський, навпаки, забив гол (з пенальті) у ворота «Динамо», виступаючи за «Чорноморець». Було це у сезоні 2016/17, кияни тоді виграли 2:1.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер