»Чорноморець» – «Динамо» – 1:2. Ударна двохвилинка

»Чорноморець» – «Динамо» – 1:2. Ударна двохвилинка

Важкий матч провело «Динамо» в Одесі проти місцевого «Чорноморця». Пропустивши першими в середині першого тайму, динамівці завдяки завзятості в атаці змогли ще до перерви вийти вперед – упродовж двох хвилин відзначилися Алієв (із пенальті) та Ярмоленко. У другому таймі за доволі цікавої гри у виконанні обох команд глядачі голів не побачили, а «Динамо» довело матч до мінімальної перемоги.

Наскільки важко грати в Одесі, в нинішньому сезоні вже відчули «Дніпро» та «Шахтар», які втратили дорогоцінні очки в матчах із «Чорноморцем». «Динамо», попри те, що після матчу групового турніру Ліги Європи зі «Сток Сіті» минуло трохи більше двох діб, усе ж спромоглося вирвати перемогу.

Незважаючи на втому футболістів, Юрій Сьомін зробив лише три заміни в порівнянні з поєдинком проти «Сток Сіті». Поза заявкою опинився Андрій Шевченко, відсутність якого головний тренер пояснив наданням нападнику планового відпочинку, – замість нього на вістрі атаки вийшов Ідейє. У центрі оборони продовжують награвати Бетао – цього разу пару бразильцю склав Хачеріді, а в центрі поля вийшов Алієв, який відмінно провів відведений йому час у матчі Ліги Європи.

Команди активно розпочали матч, на перших хвилинах створивши небезпечні моменти біля обох воріт. У завершальній же стадії більше пощастило господарям – капітан «Чорноморця» Політило навісив зі штрафного, Донець дотягнувся до м’яча, при цьому дезорієнтувавши Шовковського, і від рук Олександра м’яч закотився за лінію воріт.

Пропустивши м’яча, «Динамо» збільшило темпи. Традиційно активно використовувалися фланги, де своїх опонентів перегравали Данило Сильва та Попов, хороші моменти для того, щоб зрівняти рахунок, були у Вукоєвича, Ярмоленка, Ідейє, але м’яч наполегливо не бажав залітати до воріт. Аж до 40-ї хвилини, коли Мілевський узяв ініціативу на себе, увійшов до штрафного майданчика й після контакту із захисником впав. Арбітр призначив пенальті, а Алієв упевнено реалізував одинадцятиметровий. Поки господарі оговтувалися, динамівці організували просто зразкову атаку, завершальний акорд в якій поставив Ярмоленко, спрямувавши м’яча вже в порожні ворота.

Після перерви «Динамо» не збиралося зупинятися на досягнутій перевазі, продовжуючи створювати небезпеку біля воріт господарів. Не щастить Ідейє – нігерієць міг оформляти як мінімум дубль, але, двічі опиняючись на перспективних позиціях перед воротами, Браун відзначитися так і не зміг. Чи не найбільш «пробиваючим» футболістом у «Динамо» є Алієв – кілька разів після ударів Олександра воротарю «Чорноморця» з великими труднощами вдавалося парирувати м’яча. «Моряки» також не відсиджувалися в обороні, сподіваючись все ж зрівняти рахунок, але свої моменти створювали виключно після стандартів, з якими впевнено справлялася лінія оборони «Динамо».

Перемогу «Динамо» дещо затьмарили ушкодження Мілоша Нінковича, який після зіткнення з воротарем залишив поле за допомогою лікарів. Також жовту картку отримав Артем Мілевський, яка стала для нього четвертою в сезоні й не дозволить нападнику зіграти в майбутньому домашньому матчі проти донецького «Шахтаря».

Відпочивати динамівцям нема коли – найближчої середи матч 1/16 фіналу Кубка України проти «Кременя» у Кременчуці, в якому важливо перемогти й у хорошому настрої підійти до гри з «гірниками».

Он-лайн матчу

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ДИНАМО – 1:2 (1:2).

«Чорноморець»: 1
.Паст, 2. П.Ковальчук, 16.Шиманек, 32.Вангелі, 3.Донець, 19.Сетті (42.Зубейко, 87), 89.Політило – кап, 27.К.Ковальчук, 6.Леонардо (22.Цигирлаш, 72), 10.Васін (9.Діденко, 46), 15.Каськов.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 8.Алієв, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський, 11.Ідейє, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (19.Гармаш, 60).

Голи: Політило (17) – Алієв (40, пен.), Ярмоленко (42).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер