Кубок Співдружності: хороша гра – не запорука перемоги

Кубок Співдружності: хороша гра – не запорука перемоги

Як і рік тому, динамівці завершили свій виступ на Кубку чемпіонів Співдружності у чвертьфіналі. Цього разу нашу команду жереб звів із «Шахтарем» із Солігорська. Білоруси посіли перше місце у групі «С», в компанії дубля «Зеніту», «Небітчі» та «Флори» набравши сім очок. При цьому найкращим бомбардиром турніру в «Шахтаря» є Олександр Алумона, який забивав у кожному з матчів, а в останньому відрізнився двічі.

У Санкт-Петербурзі білоруси вважаються одними з головних фаворитів турніру. Про силу команди говорить той факт, що «Шахтар» став срібним призером чемпіонату Білорусі, лише на шість очок відставши від БАТЕ. На Кубок Співдружності суперник «Динамо-2» прибув основним складом і серйозно розраховує на перемогу в турнірі. Але всі ці заслуги анітрохи не лякали команду Андрія Гусина, яка більше думала про власну гру.

Відзначимо, що матч розпочався із 15-хвилинним запізненням, оскільки затягнувся перший поєдинок четвертого ігрового дня між азербайджанським «Інтером» та вірменською «Мікою». Отже всі наступні ігри також змістилися. Перед стартовим свистком, наша команда вже знала трьох учасників півфіналу, серед яких був і латвійський «Сконто», потенційний суперник переможця нашої пари.

З перших хвилин динамівці грали у свій футбол, намагаючись нав’язати гру супернику. Моментами це вдавалося доволі непогано. Але як завжди буває, атакує одна команда, а забиває інша. Ледь динамівці освоїлися, як їм довелося відіграватися. Це Алумона прорвався до воріт і не залишив шансів Загладьку. Незабаром рахунок ледь не збільшився, але цього разу наш воротар врятував свою команду, впоравшись із пенальті. Динамівці в особі Макаренка знайшли в собі сили відігратися, який до цього лише пристрілювався, а у відповідальному епізоді з ювелірною влучністю пробив у лівий нижній кут.

В цілому, було помітно, що в «Шахтаря» поставлена гра, добре відпрацьовані комбінації та злагоджені дії в захисті. Але наші хлопці, незважаючи на те, що не мають подібного досвіду й тільки вчаться, протистояли супернику на рівних, ані в чому помітно не поступаючись. До другого ж гола призвела помилка в центрі поля, внаслідок чого Янушкевич потужним ударом спрямував м’яча до кута воріт. Тут уже й Загладько не зміг врятувати.

Таким чином, «Шахтар» у півфіналі зустрінеться з латвійським «Сконто», а «Динамо-2», набувши необхідного досвіду, завтра після обіду повертається до Києва.

Андрій ГУСИН, старший тренер «Динамо-2»:

- У мене є маса інформації стосовно можливостей хлопців. Звичайно, було непросто грати на турнірі, враховуючи важкий графік – за п’ять днів чотири матчі. Хлопцям потрібно віддати належне, в мене немає до них жодних претензій. Головна якість, яку вони могли виявити, – характер.

Упродовж турніру я побачив ще масу позитивних моментів. Хлопці вже знають схему, за якою доводиться грати, і вони себе почувають, як риба у воді. Впродовж усіх матчів турніру вони діяли на свою силу, не дивилися на суперника, грали у свою гру, агресивно атакували на чужій половині поля. І це в нас виходило доволі непогано. Повторюся, потрібно ще поліпшити реалізацію, щоб ті перехоплення, які ми робимо, завершувалися вдаліше. Є певні проблеми в атаці, забивають у нас півзахисники. Будемо працювати в цьому напрямі.

Сьогодні хлопці виклалися на поле за повною програмою. Впадало у вічі, що обидві команди не були свіжими. Гра була рівною, суперник забив, ми зрівняли рахунок, контролювали перебіг матчу. Напевно, нічийний результат був би закономірним, але, на жаль, ми пропустили дальній удар, можливо, і не найскладніший. Сил відігратися просто не залишилося, хоч ми і створювали тиск.

З приводу трійки гравців, які готуються вирушити на збір до першої команди, хлопці вичавлені, як лимон. Сьогодні буду розмовляти з Юрієм Сьоміним стосовно того, наскільки вони зараз йому потрібні в такому стані. Можливо, їм варто дати відпочити кілька днів. До цієї трійки я додав би ще Женю Макаренка, який дуже пристойно виглядав упродовж усіх матчів.

Добре зіграв і Роман Загладько. Можливо, ми пропустили необов’язковий гол. Уся команда розчарована, що ми програли за рівної гри. Хоча Рома й пенальті взяв… Хлопці після цього пожвавилися.

Що стосується заміни Морозенка, я міг його поміняти набагато раніше. Мене не влаштовував настрій, з яким він вийшов на гру. Він себе оберігав, а це просто неприпустимо. Це може стосуватися будь-якого гравця. До цього питання підходжу дуже жорстко. Я знаю можливості цього футболіста і знаю, як він може діяти.

Після приїзду до Києва планую дати хлопцям кілька днів вихідних, вони виклалися по максимуму, і їм потрібно відпочити як психологічно, так і фізично, а також залікувати всі свої дрібні ушкодження.

Сергій ЛЮЛЬКА, захисник «Динамо»:

- Грати проти «Шахтаря» можна було, і гра нам давалася непогано. Звичайно, було важкувато, все ж таки суперники старші й досвідченіші. Але ми боролися до кінця. Були моменти, коли ми вигравали боротьбу у штрафному майданчику суперника. Наш лівий захисник каже, що, коли «Шахтар» забивав перший гол, був офсайд. Детальніше подивимося на розборі. Пенальті ж був очевидним, ми навіть не сперечалися. Але молодець наш воротар, який «потягнув» одинадцятиметровий. Як і минулого року, повертаємося додому після чвертьфіналу. Хотіли більшого, але не склалося. Але гра команди змінюється на краще, тренер задоволений нашою роботою. Усе йде добре.

«Шахтар» (Солігорськ) – «Динамо-2» – 2:1 (1:0).

«Шахтар» (Солігорськ):
Курскіс, Коломиц, Янушкевич, Кіренкін, Поляков (В.Сокол, 68; Вергейчик, 77), Рожков, Леончик, Греньков (Челядинський, 90+1), Ситко (Петров, 55), Алумона (Гукайло, 88), Баланович (Ріос, 50)

«Динамо-2»: Загладько, Парцванія, Новак, Морозенко (Боровець, 40), Макаренко, Рибалка, Сухоцький, Люлька (Сухомлинов, 53), Прокипчук (Малин, 57), Коваль (Я.Сокол, 63), Рижук.

Голи: Алумона (23), Янушкевич (62) – Макаренко (56).

Фотогалерея матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Санкт-Петербургу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер