Кубок Співдружності. «Динамо-2» – ХІК (Фінляндія) – 0:1 (+коментарі)

Кубок Співдружності. «Динамо-2» – ХІК (Фінляндія) – 0:1 (+коментарі)

Напередодні поєдинку з чемпіоном Фінляндії – ХІКом – багато було сказано про силу суперника. Як виявилося, її трохи перебільшили. Великого враження фіни не справили, вони багато захищалися та неприступною стіною витримували облогу своїх воріт. Лише з виходом Баха після перерви номінальні гості помітно активізувалися.

Із перших хвилин зустрічі динамівці спробували заволодіти ініціативою, більше контролювали м’яч, а Рибалка завдав дуже небезпечного удару зі штрафного в ближній кут. Після рикошету воротар не без зусиль перевів м’яча на кутовий. Фіни нечасто наближалися до воріт Загладька, а коли це їм вдавалося, захисники не дозволяли там особливо розгулятися. По ходу гри Андрій Гусин кликав до себе то Парцванію, то Люльку, вносячи корективи до їхніх дій. Сергій навіть одного разу пробрався до воріт суперника, але удар у захисника вийшов несильним.

Трибуни величного СКК «Петербурзький», який вміщує 25 тисяч глядачів, на жаль, справляли гнітюче враження. У критому спортивному комплексі зібралося лише кілька сотень уболівальників, а їхні нечасті оплески ехо-камерою відгукувалися в усіх кінцях арени.

Після перерви був близький до взяття воріт Бах, який вийшов на заміну, але обійшлося. А незабаром динамівці створили, мабуть, найреальніший момент у зустрічі: Сокол у непростій ситуації зміг зробити передачу на Морозенка. Від Євгена м’яч потрапив до Рибалки, Сергій бив, здавалося, напевно, але Валлен кінчиками пальців все ж дістав м’яча. Відповів ХІК не менш небезпечно – м’яч після удару Ліндстрема лише на кілька сантиметрів розминувся із поперечиною. Незабаром у фінів вийшло троє свіжих футболістів, а динамівці трохи поникли, та й утома відчувалася. У цій ситуації підопічні Гусина взяли на озброєння стандарти. Непогано пробив Морозенко зі штрафного, але після рикошету м’яч пішов на кутовий.

Ніщо не передвіщувало біди, але на останній хвилині Новак грубо збив у штрафному майданчику Баха, а арбітр рішуче вказав на «позначку». Загладько вгадав напрям удару Скапіні, але дотягнутися до м’яча не зміг. Відразу після цього пролунав фінальний свисток.

Андрій ГУСИН, старший тренер «Динамо-2»:

- Безумовно, ніхто не розраховував програвати на останній хвилині. Але, в цілому, враження позитивні. «Динамо» непогано контролювало м’яч, але мені не сподобалося, що ми не змогли завершити свої моменти. Відзначу надійну гру оборони впродовж усього матчу. Суперник, звичайно, трохи тиснув, нам трохи не вистачило міці, хлопці наприкінці не дотерпіли. Більшість із них витримали темп, у мене до них претензій немає, билися добре. На жаль, у нас не було ким підсилити гру наприкінці матчу. Суперник же це зробив завдяки замінам, за рахунок цього у нього була невелика перевага. Футбол така гра, в якій одна помилка, навіть на останній хвилині, може призвести до поразки. Необхідно буде внести певні корективи, оскільки в середині поля ми трохи перетримуємо м’яч. Зараз я не хочу перенапружувати хлопців і тиснути на них психологічно. Завтра наступний матч, нам потрібно спокійно відновитися та підготуватися до нього.

Євген МАКАРЕНКО, півзахисник «Динамо-2»:

- Нас попереджали, що тут буде важке поле, м’яч повільно котиться. Довелося сильніше віддавати передачі. В іншому, все гаразд. Прикро, що пропустили на останній хвилині, адже всі боролися та грали до кінця. Особливого враження ХІК не справив, у них було навіть менше моментів, ніж у нас. У першому таймі міг забити Рибалка, але, на жаль, не склалося. Звичайно, ми дуже засмутилися, тепер із подвійною енергією будемо налаштовуватися на наступну гру.

Дмитро РИЖУК, захисник «Динамо-2»:

- Було нелегко, тим паче, місцеве покриття відрізняється від нашого, київського. Тут воно м’якше, тому трохи «підсіли». Але після першого тайму звикли і все було гаразд. Запитайте у будь-кого, пропускати на останніх секундах дуже прикро. Але нічого, завтра обов’язково переможемо. Із приводу пенальті, не впевнений, що його варто було призначати. Мені так здалося. Суперник нічим особливим не запам’ятався, діяв повільно, щоправда, у другому таймі трохи додав. Можливо, через те, що ми самі підсіли. У них було більше замін, футболісти виглядали свіжішими. Потрібно скоріше забути цю гру, завтра в нас наступний матч, в якому потрібно лише перемагати. Інших варіантів немає.

«Динамо-2» – ХІК (Фінляндія) – 0:1 (0:0).

«Динамо-2»:
Загладько, Люлька, Парцванія, Рижук, Сухоцький, Допілка (Боровець, 46), Новак, Морозенко (Боришкевич, 84), Макаренко (Прокипчук, 64), Рибалка, Коваль (Сокол, 46).

ХІК: Валлен, Ринг, Хаканпя (Ойяла, 85), Рафінья, Ліндстрем, Пелвас, Парикка (Пуккі, 68), Рихілахті (Сорса, 68), Сумусало, Маннстрем (Фоулер, 68), Зенелі (Бах, 49).

Гол: Рафінья (90, з пен.)

В іншому матчі групи «Д» молодіжна збірна Росії перемогла литовський «Екранас» 4:2.

Фотогалерея матчу

Відео матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Санкт-Петербургу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер