Кубок Співдружності. «Екранас» (Литва) – «Динамо-2» – 1:1

Кубок Співдружності. «Екранас» (Литва) – «Динамо-2» – 1:1

Сьогоднішній суперник динамівців на Кубку Співдружності, литовський «Екранас», був добре знайомий хлопцям, адже саме ця команда позбавила їх можливості потрапити до півфіналу на торішньому турнірі. Нагадаємо, тоді литовці забили єдиного м’яча на останній хвилині. Тому недивно, що підопічні Андрія Гусина жадали реваншу, особливо враховуючи невдачу в першому поєдинку.

В порівнянні з першим матчем, у стартовому складі «Динамо-2» сталася єдина зміна: замість Допілки на поле з перших хвилин вийшов Прокипчук, і з цим рішенням тренер Андрій Гусин не помилився. Ярослав став своєрідним джокером, відзначившись забитим м’ячем.

Перший тайм був за нашою командою. Якщо не за рахунком, то за кількістю небезпечних моментів – точно. Вже на початку матчу Коваль сміливо пішов на трьох суперників, але його було збито. Морозенко класно пробив зі штрафного з дальньої відстані, і м’яч із відскоком від газону влучив у ліву стійку воріт. Незабаром він же перехопив м’яча і класно пробив з лінії штрафного майданчика в ближній нижній кут, але воротар «Екранаса» з ударом впорався.

Незабаром естафету в Євгена перехопив Рибалка, який блискуче пробив зі штрафного прямо під поперечину, але воротар незбагненним чином дістав м’яча. На добиванні опинився Парцванія, але стійка знову врятувала номінальних господарів. У литовців же згадується хіба що момент, коли два гравці «Екранаса» опинилися проти одного нашого захисника. Активний Панич пробив з близької відстані низом, але Загладько був надійним.

Найцікавіші ж події розвивалися після перерви. На 56-й хвилині Коваль не побоявся сильно пробити здалеку, воротар не втримав м’яча, і Прокипчук вчасно встигнув на добивання – 1:0! Є перший гол «Динамо-2» на турнірі! Але раділи динамівці недовго. Незабаром литовці організували атаку, в завершальній стадії якої Галкевичюс пробив по воротах. Із його ударом наш воротар впорався, але першим на добиванні опинився Варнаc, відзначившись уже за п’ять хвилин після виходу на заміну. Обстукавши всі стійки в першому таймі, після перерви підопічні Андрея Гусина взялися за поперечини. Каркас воріт урятував суперника після чудового удару Морозенка! Фортуна сьогодні очевидно перебувала біля воріт «Екранаса». Тим часом, активізувалися й литовці. Найбільше проблем нашому захисту спричиняли Панич та Галкевичюс. Останній пробив здалеку, і м’яч просвистів над поперечиною. Втім, і наші захисники зіграли надійно. Гру команди в обороні відзначив і Андрій ГУСИН після завершення поєдинку:

- Безумовно, грати з дорослими чоловіками хлопцям непросто. Багато команд давно грають одним і тим же складом, у них є певні зв’язки, напрацювання і т.д. А в нас є ентузіазм, організація, дисципліна. Ми стали набагато краще грати в обороні, не так глибоко сідаємо до воріт, як було раніше, і накриваємо суперника на їхній половині поля в багатьох фазах гри. Нам би трохи більше сил та сильного форварда, ми могли б виграти обидва матчі.

Сьогодні, як і вчора, перебіг гри був вдалим для нас, але невдалим за результатом. Ми знову володіли перевагою, створили достатню кількість моментів, поцілили у стійку та поперечину, але, на жаль, не забили. Молодим хлопцям важко грати два дні поспіль. Але вони молодці, виявили характер, забули про свої дрібні синці та ушкодження, терпіли. Поки все проходить нормально. Я задоволений Прокипчуком, він зіграв добре, як і багато наших хлопців. Ярославу розітнули брову, але він мужньо продовжив гру. У принципі, в мене немає жодних претензій до хлопців, вони зіграли на свою силу. Мені подобається, що ми ведемо гру, змушуємо суперника помилятися, тиснемо на нього. Це приємно, особливо у грі проти таких сильних команд. Це важливий момент із психологічної точки зору. Ми даємо хлопцям відчути, що в багатьох епізодах вони здатні «загнати» навіть чемпіонів Фінляндії та Литви. Інша справа, що в нас страждає реалізація. Але нічого, будемо працювати над тим, щоб її поліпшити.

Ярослав ПРОКИПЧУК, півзахисник «Динамо-2»:

- Емоції не дуже позитивні. Результату ми не домоглися, а ось гра вийшла доволі непоганою. Сподіваємося виграти в наступному матчі. Вистачить уже поразок та нічиїх. У мене справді було ушкодження – зіткнувся лобом із потилицею суперника та отримав розсічення. Але нічого страшного. Гадаю, зможу грати надалі. Після гри тренер сказав, що діяли ми непогано. Якщо так будемо продовжувати і надалі, результат обов’язково буде. Від останнього матчу чекаємо, в першу чергу, перемоги.

Темур ПАРЦВАНІЯ, захисник «Динамо-2»:

- Ви самі бачили, що сьогодні нам вдавалися хороші комбінації, але виходило на полі далеко не все. Тренер сказав нам зібратися, і ми хотіли його не підвести, намагалися виграти. Є сенс казати і про невдачу, адже коли Морозенко поцілив у поперечину, м’яч міг від неї залетіти до воріт. Я також міг забити після штрафного Рибалки, але м’яч потрапив під опорну праву ногу, і завдавати удару мені було незручно. Тепер, якщо ми обіграємо молодіжну збірну Росії, зможемо вийти із групи. Немає нічого неможливого, адже грати будемо з такими ж молодими хлопцями, як і ми самі. І нам, і ним є що доводити. Обіцяю, що гра буде дуже хорошою.

«Екранас» (Литва) – «Динамо-2» – 1:1 (0:0).

«Екранас»:
Каунецкас, Йокшас, Глевецкас, Скіндеріс (Мороз, 46), Матович, Анджелкович, Галкевичюс, Алонсо (Рибокас, 79), Радавичюс, Маркевичюс (Пілотас, 87), Панич (Варнас, 57).

«Динамо-2»: Загладько, Парцванія, Новак, Морозенко (Допілка, 82), Макаренко (Сокол, 69), Рибалка, Сухоцький, Люлька, Прокипчук (Боровець, 75), Коваль (Малин, 69), Рижук.

Голи: Варнаc (62) – Прокипчук (56).

Фотогалерея матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Санкт-Петербургу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер