Відбулися перші матчі нового сезону у Студентській лізі «Динамо»

Відбулися перші матчі нового сезону у Студентській лізі «Динамо»

Нагадаємо, що в першому турнірі брали участь 12 команд, а переможцем став Національний університет харчових технологій. У другому сезоні студентська ліга ФК «Динамо» налічувала вже 16 колективів. Фінал та матч за третє місце проводилися на стадіоні «Динамо» ім. Лобановського. Переможець другого сезону, команда Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, їздила на товариський матч проти збірної студентської ліги ФК «Металіст», який проходив перед грою УПЛ між «Динамо» й «Металістом», та повернулася з Харкова з перемогою.

У новому сезоні кількість учасників студентської ліги знову збільшено. Тепер у турнірі братимуть участь 20 команд – 19 команд вузів, а також, традиційно, команда офіційного фан-клубу ФК «Динамо» Київ.

Зазначимо, що після успішного проведення перших двох сезонів Студентської ліги під егідою ФК «Динамо», цього разу студенти із ще більшою наснагою почали боротьбу. Грали команди на півполя, поділивши його поперек, матчі складалися з двох таймів по 25 хвилин.

Усі поєдинки першого туру вийшли захоплюючими та цікавими, за ними з цікавістю спостерігали учні динамівської ДЮФШ та активно обговорювали події на полі. Глядачі побачили велику кількість забитих м'ячів та оцінили високий рівень футболу, який показували команди. Тренери гаряче підтримували своїх підопічних, даючи установки біля кромки поля, а футболісти, не шкодуючи сил, билися за перемогу.

Дізнавшись, що їхній суперник не приїхав, футболісти Університету будівництва та архітектури вчинили, як справжні професіонали. Вони поділилися на дві частини, й поки остання пара грала на сусідній половині поля, провели двосторонку, замінивши офіційний матч тренуванням.

Після поєдинків своїми враженнями від перших ігор поділилися тренери команди-дебютанта, а також команди-переможця торішнього турніру.

Тренер команди академії водного транспорту Руслан Бордюг:

- Ми – дебютанти Студентської ліги, вперше беремо участь у змаганнях, будемо пробувати свої сили та зіграватися по ходу турніру. До цього готувалися протягом двох місяців та з нетерпінням чекали на перший тур. Як говориться, новеньким щастить, але гра покаже, як буде насправді. Раніше ми не знали, що проводиться такий турнір, але коли подивилися, як добре він пройшов у минулому та позаминулому роках, вирішили спробувати самі. Хлопці із задоволенням відгукнулися, почали збиратися на тренування по вихідних, а іноді й перед початком занять, адже ми займаємося в другу зміну. Думаю, для першого разу ми зіграли непогано, але це лише перший матч, розслаблятися не можна.

Тренер команди педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова Сергій Шумейко:

- Перша гра вийшла для нас дуже напруженою та бойовою, оскільки ми ще не встигли вивчити суперника, багато наших хлопців, які навчаються на 1-2-му курсах, лише набираються досвіду. Хотілося б трохи краще суддівство, але нехай деякі моменти залишаться на розсуд арбітра. Загалом, першою грою я задоволений, будемо працювати над реалізацією. У минулому році ми стали переможцями турніру, ставимо максимальні завдання й у цьому сезоні, втім, як, напевно, й кожна команда. Думаю, підсумкові місця учасники посядуть відповідно до своїх сил та можливостей. У порівнянні з минулим роком, склад нашої команди змінився відсотків на 85. Часу для підготовки було не так багато, оскільки хлопці першого курсу навчаються лише кілька місяців, тож їхній потенціал ми ще навіть повністю не вивчили. Досвід виступів у Студентській лізі в нас вже є, але також є й те, над чим потрібно працювати, ми припустилися багатьох помилок, які будемо виправляти в робочому порядку.

Пропонуємо до вашої уваги результати матчів:

Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця – Національний транспортний університет – 3:1

Національний університет харчових технологій – Київський національний університет культури і мистецтв – 5:1

Київський національний університет ім. Т. Шевченка – Київський національний університет технологій та дизайну – 2:0

Фан-клуб ФК «Динамо» Київ – Київський університет ім. Б. Гринченка – 1:6

Київський університет ринкових відносин – Київська державна академія водного транспорту – 2:4

Національний педагогічний університет ім. М. П. Драгоманова – Національний університет біоресурсів та природокористування України – 0:0

Київський національний університет будівництва і архітектури - Університет сучасних знань - 3:0 ( команді УСЗ зараховано технічну поразку за неявку на матч )

Академія адвокатури України - Національний університет державної податкової служби України - 1:8.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер