Данило Сильва, Беланда, Мігель, Ярмоленко та Сергій Ребров – у символічних збірних 30-го туру!

Данило Сильва, Беланда, Мігель, Ярмоленко та Сергій Ребров – у символічних збірних 30-го туру!

Другий тур поспіль журналісти відзначають впевнену гру на позиції центрального захисника динамівського бразильця Данило СИЛЬВИ. Цього разу він отримав ще більше «викликів», ніж минулого туру.

Football.ua: «Данило Сильва знову відіграв у центрі оборони, і знову гра у його виконанні була дуже хорошою. «Зоря» володіє пристойним вибором гравців у лінії атаки й могла створювати проблеми обороні «Динамо», особливо в такому вигляді. Однак Данило Сильва буквально власноруч страхував партнерів, та й узагалі провів хороший поєдинок».

UA-football.com: «Позиція в центрі захисту не рідна для Сильви, раніше бразилець діяв на фланзі, однак, як показав матч із «Зорею» (та й кубкові поєдинки з «Шахтарем» та «Чорноморцем»), Данило швидко призвичаївся й тепер виглядає справжнім господарем становища у штрафному майданчику «Динамо». Кілька разів швидкісні Болі та Данило виривалися на оперативний простір та могли створити великі неприємності Рибці, але Сильва показав, що також володіє хорошими швидкісними даними, чим він користувався в матчі з луганчанами, не дозволивши відзначитися з гри атакуючим гравцям команди Юрія Вернидуба».

FootBoom.com: «Бразильський правий захисник із кожним матчем почувається в центральній зоні дедалі впевненіше, й уже зараз виглядає веселіше за Драговича, а вже про інших здорових захисників (не враховуючи травмованого Хачеріді) й говорити не доводиться. У цьому матчі й «читав» практично все, й «чистив» за партнерами, й на другому поверсі джазу давав... За винятком епізоду з призначеним одинадцятиметровим – тут у боротьбі з луганським Данило перестарався. Що не заперечує того факту, що саме бразилець цього вечора цементував усю оборону киян».

Футбольний клуб: «Номінально правий захисник киян провів черговий гідний поєдинок у центрі оборони. Бразилець чудово читав гру, виправляв помилки партнерів, а також був переконливим у боротьбі за верхові м'ячі. В одному з епізодів лише відчайдушний підкат Сильви врятував киян від неприємностей, коли після помилки партнера на побачення з Олександром Рибкою виходив Яннік Болі».

Не менше вразив фахівців й автор двох гольових передач, який до того ж заробив пенальті, Юнес БЕЛАНДА, прогрес якого у грі після зміни тренера очевидний. Фактично, марокканець створив усі три голи «біло-синіх» у матчі із «Зорею».

Football.ua: «Беланда після матчу із Зорею хвалив Сергія Реброва за нові ідеї. Утім, більшою відплатою за довіру та значно вагомішу роль у команді у виконанні Беланда була сама гра. На рахунку хавбека відразу дві гольові передачі й загалом гра дуже хорошого рівня».

UA-football.com: «За нового тренера марокканський атакуючий хавбек почав грати у зовсім інший футбол. В останніх матчах Беланда почав діяти набагато сміливіше, частіше брати на себе гру, передачі 90-го номера «Динамо» почали приносити користь. У 30-му турі Юнес віддав два чудових паси на Гармаша та Ідейє, після яких неможливо було не забити. Тепер перед Сергієм Ребровим буде стояти завдання не лише закріпити поточну форму Юнеса, але й розвинути у ньому всі його сильні якості».

FootBoom.com: «Коли марокканського атакуючого півзахисника прориває – тримайся. Шкода, трапляється це рідко, але у 30-му турі – саме той випадок. Беланда брав найактивнішу участь у постійному нагнітанні ситуації біля воріт «Зорі», віддав дві гольові передачі та заробив одинадцятиметровий. Завжди б так».

Футбольний клуб: «Марокканець провів один із найкращих своїх матчів у динамівській футболці. Юнес постійно загострював ситуацію біля воріт суперника, причому це були як індивідуальні дії, так і гострі передачі на партнерів. При цьому кілька разів під час контратак луганчан він опинявся на позиції крайнього захисника... Підсумком же прямих функцій атакуючого півзахисника стали два гольових паси та зароблений одинадцятиметровий».

Було включено до збірних туру й капітана «Динамо» в цьому матчі Андрія ЯРМОЛЕНКА, який дуже активно провів цю зустріч та виступив у звичній для себе ролі лідера атак «біло-синіх».

UA-football.com: «Капітан «синьо-білих» учергове показав себе справжнім лідером команди, зміг активізувати партнерів та повести за собою в доволі важкий період зустрічі. Постійні атаки киян не приносили результату, м'яч відмовлявся залітати до воріт Сантіні, й уже наприкінці матчу багато в чому завдяки діям Ярмоленка підопічні Реброва все ж здолали непоступливих луганчан. Андрій зміг забити лише з пенальті, але холоднокровне виконання одинадцятиметрового та другий гол додали впевненості всій команді, яка впевнено завершила матч перемогою».

Футбольний клуб: «Зігравши, можливо, не настільки яскраво у фіналі проти «Шахтаря», у грі із «Зорею» Андрій знову був схожим сам на себе. Виступав у ролі заспівувача атак, вдало діяв на полі, йшов на загострення, змінював дислокацію, частенько сам опинявся на вістрі. Фактично, зняв усі питання про переможця, розпочавши та продовживши комбінацію, яка призвела до пенальті, а потім і сам виконав вирок. Забивши свій 12-й м'яч у чемпіонаті, динамівець тим самим повторив свій особистий рекорд дворічної давнини».

Не залишилася без уваги й гра опорного півзахисника  МІГЕЛЯ, який під керівництвом Сергія Реброва знову почав виконувати звичні для себе функції диригента атак «Динамо».

FootBoom.com: «Центральний півзахисник киян сьогодні діяв глибше від двох своїх партнерів, дозволяючи Беланда та Безусу (а трохи пізніше – й Гармашу) шукати себе в атаці. Незважаючи на цей кадровий дефіцит, нічого виразного футболісти «Зорі» в «зоні впливу» Велозу запропонувати супернику не змогли, й усю небезпеку генерували, переважно, на флангах. Мігель, щоправда, теж не без гріха – саме він своєю помилкою спорудив єдиний гострий епізод для луганчан до перерви, але тут уже нічого не вдієш – ніхто не ідеальний».

Звання «Тренер туру» за версією одного з видань отримав Сергій РЕБРОВ, для якого цей матч став останнім у ролі «виконуючого обов'язки». Після гри Сергія Станіславовича було представлено широкій громадськості вже в якості головного тренера ФК «Динамо».

Футбольний клуб: «Хто б міг подумати на початку сезону, що наприкінці нього нещодавній форвард стане головною надією столичного клубу? А факт залишається фактом. Замінивши Олега Блохіна, його колишній помічник дуже швидко змінив гру «Динамо» на краще. І нехай поки це лише прообраз майбутньої команди, тепер її перспективи не виглядають так безрадісно. У сімох матчах під керівництвом Реброва біло-сині продемонстрували куди більше тактичної грамотності, ніж за всі останні роки разом узяті. І головне для їхнього нового тренера – закріпити та розвинути перший успіх. Величезною підмогою для нього в цій справі мала стати перемога над «Шахтарем» у фіналі Кубка України. Невипадково вже в наступному матчі проти бойової обойми «Зорі» переконливо виглядав навіть експериментальний склад «Динамо».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер