Данило СИЛЬВА: «Головне – знайти сили та продовжувати працювати далі»

Данило СИЛЬВА: «Головне – знайти сили та продовжувати працювати далі»

Данило неодноразово повторював «Жах! Жах!», вислуховуючи думки про зустріч.

– Це футбол, у ньому всяке трапляється, – філософськи сприйняв крах надій Бразилії стати на батьківщині чемпіоном світу Данило Сильва у розмові з кореспондентом офіційного сайту ФК «Динамо» (Київ). – Усе вирішили шість хвилин у середині першого тайму. Це недозволено так грати в захисті, ніхто нікого не тримав, дозволяли пробивати по воротах. Я ще не пам'ятаю, щоб стільки голів було забито за лічені хвилини. Після цього доля матчу була вирішена.

Не кожен знайшов у собі сили після першого тайму за рахунку 0:5 подивитися другий тайм?

– Це не про мене. Я футбол дивлюся як професіонал. Мені цікаво, як команда намагалася відійти від такого удару. І, навпаки, як інша команда знаходить у собі сили продовжувати забивати далі. Що вдієш, в історії навіть найвеличнішої команди бувають такі дні. Головне – їх пережити та знайти сили продовжувати працювати далі. Я вірю, що Бразилії це вдасться.

У це вірить і великий Пеле, прогнозуючи перемогу Бразилії на Кубку світу 2018 року...

– Добре, якщо його слова справдяться. За чотири роки може все змінитися, з'являться нові лідери, які принесуть збірній успіх. Немає сумнівів, що Бразилія на всіх чемпіонатах світу буде серед фаворитів.

Якби на поле вийшов Неймар, шанси на перемогу над Німеччиною були б вищими?

– Не забувайте, що ще не було Т'ягу Сильви. Якби були ці гравці, рахунок точно не був би таким розгромним. Уся гра Бразилії в нападі побудована через Неймара. Це добре, коли він у формі, забиває. Але в цьому матчі замінити його не було ким. Фред так і не зміг знайти себе на полі.

Як сприйняли жарти динамівців?

– У футболі це нормально. Коли Україна програла Франції та не потрапила на Кубок світу, я міг сказати щось про них. Футбол – це лише гра, в якій одна команда не може весь час перемагати.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер