Данило СИЛЬВА: «Будь-яка передсезонна підготовка, незалежно від тренера, важка»

Данило СИЛЬВА: «Будь-яка передсезонна підготовка, незалежно від тренера, важка»

- Данило, на другому зборі ти єдиний бразилець у складі «Динамо». Незвична ситуація, чи не так?

- Таке життя, й ситуації бувають різні. У кожного гравця свій шлях. На даний момент я про це не думаю, а всі мої думки зайняті підготовкою до відновлення сезону.

- Бетао залишив «Динамо» через причини, не пов'язані з футболом. Тебе та твою сім'ю все влаштовує в «Динамо» та Києві?

- Так, цілком
як у футбольному, так і в побутовому плані. Моя дружина повністю адаптувалася до життя в Україні, тому жодних проблем не виникає.

- Коли ти прийшов до «Динамо», адаптуватися в команді тобі допомагав Бетао. Надалі, якщо клуб буде купувати футболістів із Латинської Америки, готовий взяти на себе роль наставника для них?

- Так, звичайно. Я буду ставитися до них так само, як свого часу поставилися до мене. Буду допомагати їм як на полі, так і в повсякденному житті.

- Це для футболістів перший підготовчий період під керівництвом Олега Блохіна. Важко даються навантаження?

- Будь-яка передсезонна підготовка, незалежно від тренера, важка. Всі розуміють, що ми працюємо для того, щоб в офіційних матчах почувати себе фізично підготовленими.

- Чи змінилися функції, які виконують на полі флангові захисники, із приходом нового тренера?

- Не сказав би, що дуже сильно. Звичайно, якісь мінімальні зміни є
наприклад, потрібна більш щільна опіка суперника, необхідно частіше підключатися до атак. Але, загалом, функції залишилися ті ж самі.

- Нещодавно в «Динамо» ввели курси російської мови. Відвідуєш їх чи самостійно вивчаєш?

- Так, я із задоволенням їх відвідую та вивчаю мову разом з усіма. Звичайно, виконувати функції перекладача я не буду, але на футбольному полі порозумітися можу без особливих проблем.

- Зараз у команді є конкурент безпосередньо на твою позицію
Сергій Люлька, який повернувся з оренди у «Словані». Судячи з матчів та тренувань, як оцінюєш свої шанси в боротьбі за місце в основному складі?

- Сергій
хороший молодий хлопець, на тренуваннях працює з повною самовіддачею. Але наше суперництво за потрапляння до складу стане стимулом для індивідуального зростання. А надалі вже тренеру вирішувати, хто буде грати в «основі».

- Але за Сергія говорить той факт, що він
українець, і для того, щоб потрапляти до складу, тобі необхідно перевершувати його...

- Незалежно від національності, у кожного гравця є свої переваги та недоліки. Тренер буде обирати, виходячи з кондицій, в яких перебуває футболіст, та його майстерності.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер