Данило СИЛЬВА: «Дуже важливо виконати всю програму підготовки»

Данило СИЛЬВА: «Дуже важливо виконати всю програму підготовки»

Окрім Данило Сильви, на ній іноді виходять Олег Гусєв та Домагой Віда, а в контрольних матчах тренери переглянули у справі Євгена Макаренка. Данило Сильву нинішня ситуація анітрохи не турбує. Він упевнений, що якщо набере свою оптимальну форму, обов'язково буде грати у стартовому складі. Про те, як це йому вдається, він розповів в інтерв'ю офіційному сайту «Динамо» (Київ).

- Зараз я повністю занурився в активну роботу на тренуваннях. У Бразилії під час відпустки залікував травму, через яку пропустив завершення минулого року. Спогади про відпочинок уже позаду. Як тільки зайшов до салону літака, намагався переключитися на футбол. Всі мої думки зараз лише про нього.

- У трьох останніх сезонах ви не забили жодного м'яча. Як бразильця, вас результативність не турбує?

- Я бразилець, але граю в захисті. Це не моє завдання забивати м'ячі, я не підключаюся до штрафного майданчика суперника на розіграші кутових та штрафних. Завжди залишаюся позаду, так на установці кажуть тренери. Якщо мова йде про моє бажання, звичайно, хочеться йти вперед та забивати. Але це не має бути авантюрою, порушенням ігрової схеми.

- В останні роки в «Динамо» стало менше бразильців, а ось кількість африканців збільшилися. У вас є своя думка, чому так відбувається?

- Я намагаюся не думати про такі питання. Є президент, тренер, вони відповідають за трансферну політику. Моя відповідальність не виходить за межі футбольного поля.

- Торік ви продовжили контракт із «Динамо» ще на три сезони...

- Мене тут усе влаштовує. Клуб ставить високі завдання, виступає в Лізі чемпіонів або Лізі Європи. Хоча були інші пропозиції з Європи, пропонували повернутися до Бразилії.

- Раніше «Динамо» впродовж підготовки до сезону грало менше контрольних матчів. Тепер їх буде відразу 11...

- Корисні й спаринги, й тренування. На тренуваннях ми відпрацьовуємо спеціальні навички, тактику. Дуже важливо добре скласти програму підготовки.

- Не засмучує, що на вашій позиції тренери переглядають різних виконавців?

- Якщо я буду працювати серйозно та з самовіддачею, місце у складі за мною буде закріплено. Але у тренерів завжди має бути запасний варіант. Коли восени я отримав травму, мене добре замінив Олег Гусєв.

- Кого зі своїх співвітчизників вважаєте найкращим в Україні?

- Напевно, Едмара. Це ключовий гравець «Металіста», веде за собою команду.

- Він українець, а з бразильців хто?

- Він українець лише за паспортом. Для мене він назавжди залишиться бразильцем.

- Ви могли б вчинити як Едмар, змінити громадянство?

- Якщо керівники зроблять таку пропозицію, можливо, й погоджуся.

- Хто сильніший – бразильці «Шахтаря» або аргентинці «Металіста»?

- В обох командах є висококласні гравці. Якщо говорити про гру минулого року, мені більше подобався «Металіст».

- Ви маєте на меті відвідати один із матчів Кубка світу в Бразилії?

- Якраз у цей час, напевно, розпочнеться збір у «Динамо». Але якщо буде хоч день у запасі, обов'язково сходжу. У моєму рідному місті Кампінас, це недалеко від Сан-Паулу, базуватимуться збірні Португалії та Нігерії. Можливо, побачуся там із Мігелем та Брауном.

- Шанси на перемогу Бразилії в Кубку світу високі?

- Так, ми головні фаворити. На нашому боці підтримка вболівальників та велика мотивація гравців. Сподіваюся, що вони витримають величезний тиск, який із наближенням турніру на них усе зростає.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер