Сильва, Ярмоленко, Мігель та Теодорчик – у символічних збірних 17-го туру УПЛ

Сильва, Ярмоленко, Мігель та Теодорчик – у символічних збірних 17-го туру УПЛ

Абсолютно всі провідні футбольні сайти, що складають збірні туру, включили до своїх збірних автора двох гольових передач у недільній грі «біло-синіх», бразильського захисника Даніло СИЛЬВУ.

UA-football.com (3-є потрапляння): «Універсальний захисник столичного клубу в матчі з «Іллічівцем» не мав багато роботи в обороні, тому дозволяв собі часто підключатися до атак «Динамо», які сам же й починав. Маріупольцям не вдалося впоратися з Данило Сильвою, який раз за разом постачав партнерів хорошими передачами, дві з яких, на Ярмоленка та Теодорчика, стали гольовими. При виконанні своїх прямих обов'язків бразилець не припустився жодної помилки, азовські гравці не змогли на рівних боротися з другим номером киян та через зону відповідальності Сильви до воріт Рибки не прийшло жодної загрози».

Football.ua: «У всіх офіційних матчах у 2015 році Данило Сильва грав у центрі оборони. Проти Іллічівця він отримав шанс повернутися на більш звичну в останні роки позицію правого захисника, де награвся на багато матчів вперед. Чого варті лише дві гольові передачі бразильця, а також ціла низка інших успішних дій. Цікавий факт: Данило Сильва зробив 122 ТТД, лише 10% із яких були невдалими».

Matchday.ua: «Бразильський легіонер киян видав блискучий матч. Так, «Іллічівець» не ставив нерозв'язних проблем перед обороною «Динамо», а своє практично повне «безробіття» в обороні Сильва компенсував блискучою грою в атаці, видавши в тому числі й дві результативні передачі».

Footboom.com: «Одним із основних творців розгромної перемоги лідера чемпіонату над «Іллічівцем» став бразильський захисник киян. Повернення до ладу Євгена Хачеріді дозволило Сергію Реброву прибрати з правого флангу оборони Домагоя Віду та повернути на звичну позицію Данило, який відразу взяв бика за роги й провів блискучий поєдинок, у зв'язці з Андрієм Ярмоленко буквально «розірвавши» лівий фланг оборони гостей на дрібні клаптики. А також записавши на свій рахунок дві гольові передачі та одну – «майже гольову» в епізоді з навісом на Сидорчука, після удару якого Гальчук із Зубковим організували гол у свої ворота».

Футбольний клуб (4-е потрапляння): «Суперник киян був, прямо скажемо, не зі складних. Але навіть на тлі сіренького «Іллічівця» виокремлювалася гра правого захисника «Динамо», якого було переміщено на фланг з центру (тимчасово чи ні?). Фірмові забіги, дві результативні передачі, чітка гра в обороні – молодим маріупольцям не вдалося нічого протиставити досвідченому бразильцю».

Рівно стільки ж «викликів» до збірних туру отримав й автор дубля у ворота маріупольців Андрій ЯРМОЛЕНКО, який після гри очолив рейтинг бомбардирів. До речі, в десятий раз опинившись у Dream Team сайту Футбольний клуб, Андрій Ярмоленко задовго до фінішу турніру повторив минулорічний рекорд Євгена Коноплянки.

UA-football.com (8-е потрапляння): «Після матчу чемпіонату України «Динамо» – «Іллічівець» залишилося лише одне питання – чому Ярмоленко не грав так три дні тому у протистоянні з «Евертоном»? Капітан «біло-синіх» – ключовий гравець своєї команди, через що гра «Динамо» часто залежить від можливостей Ярмоленка та його настрою. У зустрічі з маріупольцями Андрію вдавалося майже все, хавбек розрізав свій фланг, перегравав опонентів та бив по воротах із будь-якої більш-менш зручної позиції. Також варто відзначити, що після матчу з азовцями Ярмоленко з 11-ма м'ячами став одноосібним лідером у бомбардирських перегонах. Хочеться сподіватися, що це додасть упевненості «десятці» киян й уже в найближчому матчі він повною мірою покаже всі свої можливості».

Football.ua: «У матчі проти одного з аутсайдерів ліги Ярмоленко зробив дубль, ставши головним героєм розгромної перемоги команди. Як і вся команда, Ярмоленко провів хорошу підготовку перед матчем проти Евертона. Цікавий факт: цілих 15 передач до штрафного майданчика суперника виконав Ярмоленко, сім із них були точними».

Matchday.ua: «Найкращий гравець киян у матчі проти «Іллічівця». У цьому поєдинку Андрію вдавалося все: фірмові проходи, обіграші «один в один», блискучі передачі й влучні удари по воротах. Упоратися з Андрієм не могли ані Шевчук та Матвеєв, які грали на лівому фланзі маріупольців, ані їхні партнери. Як результат – два забитих голи. Якщо Ярмоленко збереже такий же кураж на повторну зустріч із «Евертоном», за прохід «Динамо» до наступного раунду Ліги Європи переживати не варто».

Footboom.com: «Правий вінгер киян провів черговий добротний поєдинок на внутрішній арені, звично нагнітаючи ситуацію на своєму правому фланзі. Цього разу завдання спростилося через наявність у зв'язці Данило Сильви, який блискуче відіграв, але й сам капітан (за відсутності Шовковського та Гусєва) не осоромився, взявши безпосередню участь в організації чотирьох голів із п'яти. Два – забив сам, а в трьох епізодах – розпочав гольові атаки».

Футбольний клуб (10-е потрапляння): «Правий фланг киян для «Іллічівця» став найбільш проблемним місцем. Окрім гіперактивного Сильви, на найвищому рівні відіграв капітан «Динамо» Андрій Ярмоленко – багато рухався, загострював, пробивав та забивав. Загалом, робив усе, за що його вважають найкращим на даний момент гравцем України. Статистика його присутності в нашій збірній туру це, до речі, вельми наочно підтверджує. Свій минулорічний показник динамівець уже перевершив, а до фінішу турніру ще цілих дев'ять турів!»

Також журналісти відзначили Лукаша ТЕОДОРЧИКА, який грав із особливим завзяттям та встигнув відзначитися у воротах гостей після виходу на заміну.

Футбольний клуб: «Ніяк не можна не відзначити старання та величезне бажання польського нападника, який, схоже, налаштований використовувати будь-який шанс від Сергія Реброва. Нехай він вийшов на поле, коли вже все було зрозуміло, та провів у грі не так багато часу. Але навіть за 20 хвилин показав, що є чудовим форвардом – із чудовим гольовим чуттям та високим рівнем реалізації моментів».

Потрапив до одної із символічних збірних і диригент атак «біло-синіх» у цій грі МІГЕЛЬ.

Football.ua: «У системі Реброва Велозу вкрай рідко грав на позиції глибоко розташованого центрального хавбека. З Іллічівцем португалець блискуче показав себе там, а після виходу Рибалки брав активну участь в атакуючій грі команди. Цікавий факт: 81 передачу від партнерів отримав Велозу, навіть Ярмоленко користувався цього вечора меншою популярністю серед гравців Динамо».

Однак не лише динамівці, які брали участь у розгромі «Іллічівця», були відзначені журналістами. До збірних туру потрапили й орендований ужгородській «Говерлі» Віталійс ЯГОДІНСКІС, а також орендований харківському «Металісту» Артем БЕСЄДІН.

Matchday.ua: «Віталійс Ягодінскіс, «Говерла». Молодий захисник команди В'ячеслава Грозного, який виступає в Ужгороді на правах оренди, у 17-му турі відкрив лік своїм голам в елітному дивізіоні. Саме вдале підключення Ягодінскіса на розіграш «стандарту» дозволило «Говерлі» зрівняти рахунок. Та й загалом латвійський легіонер ужгородців відіграв доволі надійно, за винятком, можливо, епізоду з першим голом «Металіста», хоча й там дорікнути футболісту можна лише за великого бажання.

Футбольний клуб: «Артем БЕСЄДІН («Металіст»). Орендований у «Динамо» 18-річний нападник прийшовся до двору в команді Ігоря Рахаєва. В Ужгороді був одним із найактивніших у складі гостей, постійно шукав м'яч, ліз у вир подій, доводячи своє право на місце в «основі». При цьому пекуче бажання підкріплював по-справжньому ефективною грою. Саме Бесєдін грамотним пасом на Ковальчука розпочав першу гольову атаку «Металіста», а потім заробив пенальті, який дозволив гостям уникнути поразки.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер