Давайте не ображати себе!

Давайте не ображати себе!

Наприкінці 90-х футбольний клуб «Динамо» був орієнтиром для всіх команд з країн колишнього СРСР. Біля керма київського колективу стояв успішний тренер-новатор Валерій Лобановський, який справно разом із чудовими футболістами завойовував всілякі трофеї. Для потреб клубних команд був побудований сучасний відновлювальний центр, навколо якого розмістилися з десяток полів. Безперебійно працювала селекційна служба, що поставляла до команди обдарованих хлопців з усієї України, на яких трохи пізніше претендували найіменитіші клуби Європи. І, звичайно, найбільшою гордістю «Динамо» були вболівальники. Вірні і вимогливі, які вміють прощати невдачі і по заслугах оцінювати гру улюбленої команди.

За десять останніх років в клубі багато чого змінилося. Як у кращий, так і в гірший бік. Змінився і вболівальник. Точніше, на трибуни, а саме на їх найактивнішу частину – фан-сектор, прийшло нове покоління молодих хлопців і дівчат, зі своєю культурою поведінки і поглядами на підтримку команди. В «арсеналі» фан-руху, який з кожним роком набирає оберти, з'явилися оригінальні речівки (Сергій Ребров не відразу повірив, що на його честь склали красивий вірш і особисто підійшов подякувати вболівальникам), виспівування пісень «Києве мій», «Червона рута», гімну України і багато чого іншого. Поза сумнівами, подібна творчість робить честь уболівальникам «Динамо».

Як не хотілося б про це говорити, але під час домашніх матчів простим глядачам, які не звиклі так активно голосовими зв'язками підтримувати «Динамо», буває соромно. Не за команду, яка старається на зеленому полі й час від часу радує результатами. А за своїх же «колег», які періодично викрикують істеричні заклики когось «мочити», кудись «гнати» й інші нецензурні вирази. Складно зрозуміти, на кого розраховані ці вислови, чи доходять вони до вух адресатів і, найголовніше, чи допомагають динамівцям швидше бігати і забивати більше м'ячів. У більшості нормальних глядачів, частина яких ходить на футбол з дітьми, від такого словесного потоку явно не поліпшується настрій.

Шановні вболівальники! В нашій мові є достатня кількість цензурних слів і виразів, за допомогою яких можна передати вірність команді й налаштовувати її на нові успіхи. Підтримаємо «Динамо» так, щоб потім за самих же себе не було соромно!

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер