Давіт ІАШВІЛІ: пройти крізь жорна конкуренції

Давіт ІАШВІЛІ: пройти крізь жорна конкуренції

У багатьох футбольних уболівальників прихід цього футболіста викликав певне здивування, адже мало хто був знайомий з цим виконавцем та його біографією. І все ж Давіт, який провів весняну частину сезону 2012/13 в молодіжній команді «Динамо», зумів внести свій внесок у завоювання другого місце «біло-синіми» в чемпіонаті U-21.

Пізній початок

Давіт народився в Тбілісі у 1992 році. Як відомо, наприкінці 90-х і початку 2000-х в Грузії була дуже непроста економічна і політична ситуація, тому у 15-річному віці він перебрався в Україну до свого дядька, який, до речі, свого часу також займався футболом у школі тбіліського «Локомотива», хоча професійним гравцем так і не став.

Саме в Україні Давіт зробив свої перші кроки у футболі, причому в досить пізньому віці - в 15 років! А тренуватися і грати він почав у Олега Михайловича Деревинського у столичному РВУФК, що славиться своєю відмінною школою.

Потім талановитого хлопця, що тяжів до гри в обороні, запримітив нині покійний екс-захисник «Динамо» Микола Волосянко, під керівництвом якого він два роки працював у київському «Арсеналі». Але з «канонірами» у Іашвілі не склалося, внаслідок чого він перейшов в інший київський клуб - «Оболонь».

Дебютувати за молодіжну команду «Оболоні» Давіту вдалося в сезоні 2010/11, у поєдинку з запорізьким «Металургом». У тому чемпіонаті U-21 захисник, загалом, провів п'ять матчів, награвши в цілому 126 хвилин. А ось новий сезон 2011/12 став набагато вдалішим для футболіста. Він продовжив виступати за молодіжну команду «Оболоні» і в другій половині турніру став ключовою фігурою в захисних редутах «біло-зелених», награвши 1041 хвилину в 19 матчах. При цьому Іашвілі виявився дуже коректним захисником, отримавши за півтора сезони у складі «пивоварів» всього два «гірчичники». З грою прийшла і перша нагорода у вигляді бронзової медалі молодіжного чемпіонату.

Нереальні цілі заради максимальних

Спробувати свої сили у четвертому за рахунком столичному клубі Давіт вирішив наприкінці грудня 2012-го, відігравши половину сезону 2012/13 за «Оболонь-2» у 2-й лізі (16 матчів, 2 голи) і «Оболонь» у 1-й лізі (3 матчі). У «Динамо» він переходив не лише в статусі талановитого футболіста, здатного зіграти як в центрі оборони, так і на правому фланзі, але і як гравець збірної України U-21.

У молодіжній команді «Динамо», як і в «основі», конкуренція дуже висока, а за право вийти на поле у стартовому складі Давіту доводиться сперечатися з Антоном Братковим і Віталійсом Ягодінскісом в центрі оборони і Бадрі Акубардія з Іваном Трубочкіним на правому фланзі. Тим не менш, у своєму дебютному сезоні в «Динамо» Іашвілі зіграв п'ять матчів (135 хвилин), у двох з яких виходив на поле зі стартових хвилин. Можна навіть не сумніватися, що футболіст, який лише за п'ять років подолав шлях від самого початку до молодіжної команди найтитулованішого клубу країни, в новому сезоні прагнутиме більшого: «Динамо» - це «Динамо»! Я ставлю перед собою нереальні цілі. Багато видатних гравці говорять, що нереальні цілі потрібно ставити для того, щоб досягти максимальних. Саме так можна досягти свого максимуму. Цього принципу я намагаюся дотримуватися і в житті. У «Динамо» хочу виправдати довіру тренера і завоювати, для початку, місце в основному складі «дубля», а згодом пробитися і в першу команду!».

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер