Дьємерсі МБОКАНІ: «Почуваюся відмінно, готовий зіграти вже в найближчому матчі»

Дьємерсі МБОКАНІ: «Почуваюся відмінно, готовий зіграти вже в найближчому матчі»

- Дьємерсі, в якій формі зараз перебуваєш? Чи вже готовий повернутися на поле?

- Почуваюся набагато краще. Під час Кубка африканських націй я отримав травму – надрив передньої поверхні стегна, через що пропустив кілька тижнів. Але зараз уже кілька днів тренуюся з командою. Можливо, почуваюся ще не на всі сто відсотків, але вже набагато краще.

- Чи не було в тебе можливості полетіти на гру «Генгам» – «Динамо»?

- На жаль, я не міг туди полетіти, тому що саме в цей час проходив курс реабілітації після травми. Тож дивився гру по телевізору.

- Як оціниш гру «біло-синіх» у тому матчі?

- Наша команда грала добре, початок зустрічі видався взагалі чудовим. У першому таймі «Динамо» виглядало доволі сильно, але так склалися обставини...

- Наскільки, на твою думку, на результат та перебіг гри вплинуло суддівство? Чи було воно, на твою думку, об’єктивним?

- Вважаю, що арбітр не мав показувати червону картку ані в першому епізоді, ані в другому. Ті порушення тягнули максимум на жовті картки.

- Як оціниш шанси нашої команди на вихід до наступного раунду перед грою в Києві?

- Звичайно, для нас це буде дуже важкий матч, оскільки у суперника вже є невелика перевага. Вони приїдуть до Києва за нічиєю, з єдиною метою втримати здобутий результат, а нам потрібно атакувати та забивати.

- Як загалом оціниш суперника київського «Динамо» на цій стадії?

- «Генгам» – хороша, добротна команда, в їхньому складі є багато молодих, перспективних гравців. Вони дуже непогано виступають у чемпіонаті Франції, я дивився їхні ігри проти ПСЖ та «Монако». Але чемпіонат Франції та Ліга Європи – зовсім різні турніри, й те, що вони успішно виступають у Лізі 1, ще не означає, що так само буде й у Лізі Європи.

- Чи легко тобі буде влитися в цей сезон, відразу заграти, враховуючи те, що ти не проходив підготовчі збори разом із «Динамо»?

- Жодних проблем не має виникнути, тому що я пройшов збори зі своєю національною збірною – близько двох тижнів ми готувалися в Камеруні. Почуваюся відмінно, готовий зіграти вже у найближчому матчі, але це вже вирішувати головному тренеру.

- Які завдання ставиш перед собою на цей сезон, чого, насамперед, хочеш досягти у складі «Динамо»?

- Наша мета – виграти чемпіонат та якомога далі пройти в Лізі Європи. Але зараз найголовніше – пройти «Генгам», і тоді вже можна буде ставити цілі на Лігу Європи. Але головна мета – виграти чемпіонат України.

- Нападників часто оцінюють за кількістю голів. Чи ставиш ти перед собою певну мету, планку, скільки плануєш забити за весняну частину сезону?

- Звичайно, для мене дуже важливо забивати голи, але я не ставлю перед собою жодних планок. Звичайно, чим більше я заб'ю, тим краще, проте найголовніше – аби перемагала команда.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер