День першого домашнього матчу «Динамо»

День першого домашнього матчу «Динамо»

17 липня - знаковий день в історії динамівського клубу. Саме ця дата є відправною точкою в історії проведення "біло-синіми" матчів у Києві.

У далекому 1928-му році київське "Динамо" провело свої перші матчі. 1 липня майбутній домінант радянського і українського футболу програв у гостях збірній Білої Церкви 1:2, а 17 липня того ж року кияни прийняли на "Червоному стадіоні" (зараз це НСК "Олімпійський", назва "Червоний стадіон" з 1924-го по 1935-й рік) одеських одноклубників.

Склад гостей вважався сильнішим, в основі одеситів вийшли кілька футболістів збірної УРСР. Поєдинок вийшов досить нервовим, з великою кількістю фолів і навіть сутичок. Кияни і програвали по ходу матчу, і вигравали, але в підсумку все завершилося нічиєю 2:2.

У низці історичних джерел саме цей матч називається першим офіційно зареєстрованим поєдинком "Динамо", хоча достеменно відомо, що цій товариській зустрічі передувала гра в Білій Церкві.

Склад "Динамо" (Київ) у першому домашньому матчі: Ідзковський, Іванов, Станко, Пірокеті, Бардадим, Сильвестров, Васильчиков, Мурашов, Гальбурт, М.Рейнгольд, Філін.

Через 5 днів динамівці здобули свою першу перемогу в історії, обігравши в товариському матчі столичну команду "Радторгслужбовці" 8:1.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер