Денис ГАРМАШ – «Колективний портрет»

Денис ГАРМАШ – «Колективний портрет»

Разом із Сергієм Рибалкою він є одним із двох гравців у нинішньому складі «жовто-синіх», який має звання чемпіона Європи, яке завоював на юнацькій першості континенту 2009 року.

Трохи більше ніж за два роки, 7 жовтня 2011 року, він дебютував і в національній збірній країни в домашній зустрічі з Болгарією (3:0).

Після цього Гармаш узяв участь у фінальній стадії Євро-2012 та відбіркових кампаніях ЧС-2014 та Євро-2016.

Допомагати збірній України пробитися до фінального турніру нинішньої першості континенту Денис почав у другій частині кваліфікаційних матчів, оскільки першу пропустив через травму. Тим не менш не можна не відзначити його внесок у кінцевий успіх. Загалом він зіграв у шести поєдинках (315 хвилин), забив один гол, а свої найкращі матчі провів проти Білорусі (3:1) та Словенії (2:0).

Сам же він з усіх поєдинків відбору виокремив виїзну гру проти Іспанії: «За моментами – це була наша найкраща гра, але іспанці перевершили нас у володінні м'ячем. За рахунок бажання та боротьби ми могли зрівняти рахунок та навіть виграти, але не пощастило. У них добре зіграв Де Хеа... Пропущений гол? Я втратив м'яч у центрі поля, пішов пас на фланг, потім плутанина, навіс та гол. Якщо б тоді Ротань забив, можливо, ми би й виграли гру. Вболівальники підтримували нас, гнали вперед, але нам не пощастило».

Загалом виступи Гармаша (зріст 187 см, вага 77) відрізнялися звичною креативністю та бойовитістю, за яку він нерідко карався арбітрами, хоча сам вважає, що не завжди справедливо: «За кожне зіткнення теж не потрібно давати попередження. Я нікого не б'ю спеціально, просто часто вступаю у відбір – ось і виходить дрібний фол».

Денис не приховує, що матчі за рідну країну є для нього особливими: «Для виступів за збірну України мені не потрібна додаткова мотивація. До того ж у команді хороша атмосфера. Усі свої хлопці, ми давно один одного знаємо. Багато років разом виступали ще в молодіжці. Наші колективні дії в національній команді часом налагоджені до автоматизму».

Тепер надамо слово вболівальникам, які наступним чином оцінюють гру Дениса Гармаша.

Vladimir GodenZon 

По потенциалу - игрок уровня Джерарда, умница и боец, что и доказал на ЕВРО-2012. Но то ли чрезмерная травматичность, то ли криворукие из медслужбы ДК его "приземлили". Последних 4 года, по сути - ни о чем. С редкими проблесками. Наверное, будущий турнир его последний шанс сделать шаг вперед.

Denis Antonov 

Работяга!

Борислав Сукрут 

Просто тигр!

Максим Гайовий 

Улюблений гравець в Динамо і збірній. Божевільний боєць. Обожнюю Денчіка)

Орест В'юнкий 

Ден, ти став для нас вже людиною, на яку в нас рівняється молодь. Ти Біло-Синій з 2007 року і на кожну гру ти виходиш як на останню. На Євро маєш лишатися самим собою і битися за кожен метр, кожен м'яч, показати характер і довести те, що Гармаш приїхав на Євро тільки за перемогою!

Геннадий Мостовой 

Считаю Дениса лучшим хавом в Украине! травма немного его надломила, но я не представляю стартовый состав без Дениса. Желаю ему уже на Евро, показать всей Европе свой настоящий потенциал!

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

* коментарі наведено мовою оригіналу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер