Денис ГАРМАШ: «Займаюся на базі з ранку до вечора кожного дня»

Денис ГАРМАШ: «Займаюся на базі з ранку до вечора кожного дня»

Перший її етап пройшов у Києві, потім у вересні динамівець провів відновлювальний курс у Німеччині, який тривав 10 днів, після чого знову повернувся до столиці України. Зараз одужання Дениса увійшло до завершальної стадії. Про те, як проходить цей процес, і коли можна чекати на його повернення - наша бесіда:

- Я повернувся з Німеччини два тижні тому. Тепер займаюся в тренажерному залі, продовжую курс відновлювальних процедур, роблю різні вправи на силу м'язів, а також на гнучкість. Після цього в моєму графіку набір процедур за участю лікарів, і наостанок – басейн.

- А який характер мав реабілітаційний період у Німеччині? На що він був спрямований?

- Я робив майже все те ж саме: різні вправи на стабілізацію та координацію, а також «закачував» м'язи ноги.

- А коли зможете розпочати бігової роботи?

- Плануємо з лікарями орієнтовно з понеділка, 21-го жовтня. Спробую трохи пробігтися, а потім будемо дивитися за самопочуттям.

- А зараз ще певний дискомфорт відчуваєте?

- Ні, все гаразд, поступово відновлюю м'язи. Єдине – нога ще сама повністю не згинається – допомагають це робити лікарі. Під контролем виконую вправи на згинання та розгинання.

- Який період був для вас найважчим? Відразу після операції чи зараз, коли доводиться багато працювати?

- Напевно, відразу, коли сам не міг ходити та цілих півтора місяця пересувався на милицях, ходив у спеціальній лангеті. Це незручно й неприємно будь-якій людині. Важко було в тому числі й психологічно, тому що це ледь не перша настільки серйозна травма в моєму житті та кар'єрі.

- Хто вас найбільше підтримував у цей час?

- Звичайно ж, дружина. Вона разом зі мною їздила до Німеччини й дуже допомагала мені в усьому, що я не міг зробити сам. І морально підтримувала, тож мені ставало легше.

- Коли відновлювальний процес наближається до завершення, настрій стає краще?

- Звичайно, я ж почав самостійно ходити, почуваюся нормально й чекаю повернення на поле. За цей час стежив за всіма матчами «Динамо» та встигнув скучити за футболом. Безумовно, в моральному плані вже значно легше.

- Скільки вам ще потрібно часу, щоб повністю відновитися та почати займатися в загальній групі?

- Ми з лікарями конкретно про це ще не розмовляли. Головне – повернути тонус м'язам та спробувати бігати. Все буде залежати від того, як відреагує нога.

- Загалом, ваше відновлення проходить за планом? Чи всі терміни витримуєте?

- Так, щоправда, на якомусь етапі процес можна було трохи прискорити, але нога не дозволяла цього зробити. Словом, робимо все, що максимально можливо.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер