Денис Попов: «Хочу досягти успіху з «Динамо» Київ!»

Денис Попов: «Хочу досягти успіху з «Динамо» Київ!»

- Як проводиш час у період карантину?

- Якщо чесно, уже набридло сидіти вдома. Хочеться працювати в нормальному звичному режимі, грати, тренуватися, а так мій день особливо неяскравий. Головне заняття зараз - тренування. Можу до сестри з'їздити.

- З чого складається твій тренувальний процес у нинішніх умовах?

- Із вправ (сміється). У нас є програма, яка спрямована на підтримку форми, щоб ноги були в тонусі, а не як сосиски (сміється). Займаюся щодня. Мотивація - швидше повернутися на футбольне поле.

- Чи важко тренуватися одному під час карантину - мотивація така ж, як із командою?

- Це зовсім інше. Нормальний тренувальний процес - робота з командою, а по одному не всі зможуть. Коли є тренер з індивідуальної підготовки, ще можна займатися, а самому важкувато. Їжджу на базу, займаюся один із Віталієм Мандзюком. Мені подобається, у нього хороші і якісні тренування, вони мені підходять.

- Який матч був найважчим і найсерйознішим у кар'єрі та чому?

- Кожен по-своєму важкий як фізично, так і психологічно. Але найважчі матчі були на чемпіонаті світу - там запам'яталася кожна гра.

- Ти як захисник небагато забиваєш, але любиш підключатися до атак. З тих голів, що ти забивав, який тобі найбільше запам'ятався?

- Я не так багато забиваю, але запам'ятався гол у ворота «Шахтаря» - головного нашого подразника.

- Проти якого гравця було найважче грати?

- Зараз усі нападники хороші. Якщо брати свіжі ігри, то сподобався нападник «Андерлехта» 2002-го року народження Доку, коли грали в Юнацькій Лізі УЄФА. Я ще здивувався, що він за віком маленький, але грав на топ-рівні. У цьому сезоні теж стежив за нашими хлопцями в ЮЛУ, але щось нам не щастить - по пенальті вилітаємо. Начебто граємо добре, усе нормально, і в цьому сезоні хлопці старалися. Стоїть завдання якомога далі пройти і підняти трофей над головою. Чому ні?

- Як гадаєш, чи зможеш ти дорости до рівня Серхіо Рамоса?

- Беру з нього приклад, але розумієте, у «Реалі» умови зовсім інші. Рамос - великий футболіст і важко буде досягти таких успіхів, як він.

- Який ти в житті? Опиши свій характер.

- Займаюся тим же, що і всі. Граю у FIFA, якісь справи вирішую, їм удома (сміється). Зараз особливо не позайматися чимось цікавим. Якості - в житті можу бути запальним, як і на полі, буваю жорсткий, але водночас і добрий, залежно від ситуації. Яка ситуація, такий і я (усміхається).

- Яка твоя мрія?

- Головна - виграти з «Динамо» європейський кубок і чемпіонат України. Я молодий гравець і мені хочеться все та відразу виграти. Спочатку хотілося б стати чемпіонами України, а там уже як бог дасть, може, «попре» і в Європі виграємо.

- У якому клубі хотів би грати через п'ять років?

- Хотілося б грати у клубі з топ-5 ліг. Але зараз хочу закріпитися в «Динамо», набратися досвіду і чогось досягти з рідною командою. Потім уже можна про щось думати.

- Топ-5 футболістів, з якими хотів би пограти в одній команді?

- Напевно, банально скажу - Мессі та Роналду, також Рамос, Ярмоленко. Але не можу так одразу відповісти, є багато футболістів, з якими хотілося б пограти.

- Що вибрав би - грати в основі «Динамо» або в «Барселоні», іноді виходячи на заміну?

- Звичайно, в основному складі «Динамо»! Навіть якби «Барселона» зараз запропонувала перейти в їхній клуб, я б, напевно, не погодився, тому що там грають топ-гравці, і з ними конкурувати було б важко, по-перше, а по-друге, повторюся, хочеться для початку чогось досягти з «Динамо». Терпіння і труд усе перетруть.

- Топ-5 найкращих захисників України?

- Миколенко - мій товариш, і він дійсно дуже сильний гравець, потім Кендзьора, Ісмаїлі, Кривцов і Бурда. А про себе говорити не люблю (усміхається).

- Що зображено на твоїх татуюваннях і що вони означають?

- Це більше з релігією пов'язано та сім'єю. У кожного татуювання є значення, але не буду розповідати.

- Який був улюблений предмет у школі, крім фізкультури?

- Усі неулюблені були. Я не любив ходити до школи. Мені подобалася географія, було цікаво дізнаватися країни, що де знаходиться.

- Чи є в тебе хобі?

- Коли був удома в селі, у теніс грали. Подобається FIFA - улюблена відеогра. Як таких хобі немає. Улюблена справа - футбол, і намагаюся більше цьому приділяти увагу.

- Які в тебе вподобання в кінематографі?

- Треба було записувати, відразу не згадаю фільми та серіали, які сподобалися (сміється). Виділю «Паперовий будинок», «Гострі козирки», «Законослухняний громадянин», «Невидимий гість».

- Що міг би побажати вболівальникам?

- Насамперед міцного здоров'я, тому що в такий час потрібно поберегти себе та близьких. Потрібно перетерпіти цей період, бути сильними, допомагати одне одному, ставитися по-людськи, з розумінням до оточуючих. Ми все це подолаємо, і у нас все буде добре. Побачимося з вами на стадіоні та будемо намагатися радувати вас своєю грою!

Розмовляла Ельзара Джапарова

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер