День пам'яті Валерія Лобановського

День пам'яті Валерія Лобановського

Тренер-інтелектуал, тренер-переможець, тренер-новатор. Внесок Валерія Васильовича до розвитку всього світового футболу ще не до кінця осмислений і оцінений. Лобановський по праву вважається одним із найвидатніших футбольних фахівців в історії гри і не тільки тому, що він багато перемагав.

Валерій Лобановський мав унікальні аналітичні здібності й одним із перших в історії футболу інтегрував наукові розробки в систему підготовки футболістів. Наставник «Динамо» жив не тільки сьогоденням, а будував на роки вперед. Це стосувалося як команди, так і всієї системи роботи клубу.

«Справжній тренер зобов'язаний уважно стежити за сучасними світовими тенденціями, постійно дізнаватися щось нове, а не використовувати з сезону в сезон одні й ті самі напрацювання», - у цій фразі весь Валерій Васильович. Тренер, що не боявся новизни і помилок, тренер, який був здатен здивувати нестандартними рішеннями і в підсумку перемагав.

Численні трофеї та титули Валерія Лобановського – далеко не головне, чого він досяг у своїй тренерській кар'єрі. Великий наставник залишив по собі цілий напрям, він поставив неймовірно високий рівень для своїх послідовників і неймовірні спогади для вболівальників. Якісна робота Валерія Васильовича зробила «Динамо» легендарним клубом, а цілі покоління вболівальників команди щасливими!

«Поразкою тренера я вважаю тільки нездатність тренувати. Хоче людина, старається – не може. Це поразка. А програш на футбольному полі – зовсім інша справа. Програв – думай, докопуйся до причин», – Лобановський не визнавав поразок, як цифри на футбольному табло. Для легенди будь-яка невдача була лише можливістю знайти причини, усунути і уникнути помилок у майбутньому.

Спадщина Лобановського – це вміння виносити зі своїх помилок, уміння ставати сильнішими всупереч обставинам і розвиватися, аби перемагати.

Дякуємо за все, Метре!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер