Десятирічні динамівці перемогли у Словенії

З 29-го січня по 1-ше лютого у Словенії пройшов міжнародний турнір, в якому взяли участь футболісти 2000 року народження. «Динамо» на змаганнях було представлене двома командами. «Динамо-1», де грали більш підготовлені хлопці, очолював Валерій Краснощок, а «Динамо-2» - Валерій Шабельников. Загалом у турнірі зіграли 24 команди з Угорщини, Словаччини, Росії, Румунії, Польщі, Словаччини, Чехії, Болгарії та інших країн.

У груповому турнірі компанію «Динамо-1» склали «Татран» (Словаччина), «Чана» (Словаччина), «Каменскіно» (Словаччина), «Аюска» (Литва) та ОЕЗ (Чехія). «Динамо-2» протистояли «Нива-Світанок» (Вінниця, Україна), «Чака» (Словаччина), «Фомат Маркин» (Словаччина), ЮКС МДК (Плоцк, Польща), «Вікторія» (Коломна, Росія).

Динамівці впевнено вийшли зі своїх підгруп, посівши в них перші місця. А ось на стадії плей-оф не все склалося добре. Якщо першій команді вдалося виграти турнір, то друга припинила боротьбу в 1/8 фіналу.

«Динамо-1»: переможець турніру

Груповий турнір:
«Динамо-1» - «Чана» - 9:0
«Динамо-1» - «Аюска» - 1:0
«Динамо-1» - «Татран» - 0:0
«Динамо-1» - «ОЕЗ» - 4:0
«Динамо-1» - «Каменскіно» - 3:0

- У 1/8 фіналу ми обіграли поляків 4:0, - згадує перипетії турніру наставник команди-переможниці Валерій Краснощок. – У чвертьфіналі зустрілися з румунами, яких спіткала та ж доля, – програш 0:4. На наступній стадії скромніше впоралися зі словацькою командою – 3:0. А найбільш напруженим вийшов фінал із чехами. По ходу матчу ми вигравали 1:0, потім 2:1, але в результаті пропустили на останніх секундах і визначили переможця в серії пенальті. Наша команда виявилася більш вдалою і здобула перше місце.

З цією групою я працюю вже третій рік і можу сказати, що за рівнем і майстерністю ми були об'єктивно сильнішими. Але багато інших серйозних суперників навіть не вийшли зі своїх груп. Це діти, вони проводили по три гри на день, реагували на навколишнє оточення, галас. Довелося важко морально, тому не дивно, що були збої. Вважаю, наша перемога закономірна, оскільки команда була підготовлена краще за всіх. Ми провели хорошу селекційну роботу і учбово-тренувальний процес. У команді не тільки київські хлопчики. Одна дитина їздить на тренування з Черкас, іншого тато привозить з Яготина. Є хлопчик із Прилук. Також у нас тренується дитина зі школи донецького «Шахтаря», чия сім'я нещодавно переїхала до Києва. Отже селекційну роботу ми ведемо безперервно».

* * *

«Динамо-2»: 1/8 фіналу

Груповий турнір:
«Динамо-2» - «Чака» - 1:0
«Динамо-2» - «Нива-Світанок» - 2:0
«Динамо-2» - «Вікторія» - 0:0
«Динамо-2» - «Фомат Маркин» - 3:0
«Динамо-2» - ЮКС МДК – 5:0

1/8 фіналу:
«Динамо-2» - «ОЕЗ» - 0:2

- Враження від турніру залишилися найкращі, оскільки він був справді дуже добре організований, - розповів тренер другої команди «Динамо» (U-10) Валерій Шабельников. - Для дітей були створені всі умови, як для ігор, так і для відпочинку. Матчі проходили в центральному Палаці спорту і ще в трьох залах міста. Поле представляло мініфутбольний майданчик 40 на 20 метрів. Кожен турнір приносить користь. Другу команду цього віку я треную тільки рік, для хлопців це був перший офіційний турнір, в якому ми взяли участь. Незважаючи на це, вони виступили гідно і отримали міжнародний досвід. Вони проявили волю, характер, продемонстрували технічну майстерність, але трохи не пощастило. В цілому, вважаю, для першого разу результат непоганий.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер