Здатність співчувати дітям

Здатність співчувати дітям

Не на тренування чи загальні збори. Привітавшись один із одним та розпитавши про минулі вихідні, динамівці швидко розсілися по своїх автомобілях та рушили слідом за клубним автобусом, на околицю Києва, де розташований державний заклад «Науковий центр радіаційної медицини Національної академії медичних наук України». В одному з його корпусів лікування проходять діти, на здоров’я яких негативно вплинула радіація

У гості до дітлахів динамівці завітали не з порожніми руками. Зайшовши до залу, в якому по своїх місцях розсілися близько півсотні дітей та їхніх батьків, футболісти подарували кожному пасхальний кулич із крашанками, тим самим привітавши присутніх із минулим святом Пасхи. Потім почалося найцікавіше – концерт. Юрий Сьомін, Борис Ігнатьєв, Валерій Зуєв, Михайло Михайлов, Сергій Ребров та Вінченцо Пінколіні із захватом слухали дитячі вірші, нагороджуючи оплесками кожного виступаючого.

Місця в залі зайняли Андрій Шевченко, Олександр Шовковский, Олег Гусєв, Артем Мілевський, Андрій Ярмоленко, Олександр Алієв, Денис Гармаш, Максим Коваль, Євген Хачеріді, Бетао, Карлос Корреа, Данило Сильва, Ідейє Браун, Аруна, Дуду, Алмейда, Артем Кичак, Владислав Калитвинцев, Горан Попов, Артем Кравець, Адмір Мехмеді, не жаліючи долоней, підтримували маленьких діток, яких катастрофа на ЧАЕС позбавила головного – здоров’я..

До візиту динамівців дітки підготувалися заздалегідь. Найактивніші з них розвісили на стінах свої малюнки, деякі з яких мали відношення до футболу. Центральне місце зайняла робота 10-річної Лізи Ткаченко. На великому, за розмірами, полотні було зображено стадіон, футбольне поле з воротами та динамівець із м’ячем та дев’яткою на спині. «Ні, це не Андрій Ярмоленко, скоріше, фігурою більше схожий на Дениса Гармаша», – розповіла Лізина мама. Далі слово взяв автор: «Взагалі, мій улюблений динамівець – Олександр Алієв. Він гарно вміє грати у футбол, сильний та відважний А на малюнку просто образ динамівця, який веде свою команду до перемоги».

Театральні виступи, вірші, пісні, в тому числі і про «Динамо», складені дітьми за допомоги дбайливих вихователів. Завершилася культурна програма веселою перекличкою Ди-на-мо, в якій кожен склад виголошувався дітьми, футболістами та лікарями, міжусобицею біло-блакитними кульками, які, немов за помахом чарівної палички, з’явилися у залі, спільним фотографуванням та роздачею автографів.

Капітан команди Олександр Шовковський ледь стримував емоції: «Нам хоч і трохи більше років, проте в душі ми все одно діти. Будьте завжди здоровими, а ми будемо намагатися зробити вас щасливими». Олександр, до слова, був серед дітей нарозхват, останнім залишивши медичний центр. «Запізнююсь на тренування», – справді поважна причина

Юрій Сьомін завжди із радістю відгукується на пропозицію щодо благодійних заходів, при цьому завжди цікавиться, чи принесла допомога бажаний ефект, у чому ще є потреба закладу або ж окремого пацієнта. «Хлопці завжди з великим задоволенням та розумінням беруть участь у таких заходах. Ми регулярно відвідуємо дитячі будинки, лікарні. Спілкуємося, приносимо подарунки, бо головне в нашому житті – щоб діти були здоровими», – розповів наставник «Динамо».

Від усієї душі була вдячна динамівцям завідуюча відділенням вродженої та набутої патології Олена Леонович: «Футбольний клуб «Динамо» сам звернувся до нас із пропозицією про допомогу. Зустріч наша відбулася відразу після свята Пасхи та напередодні 26-х роковин аварії на ЧАЕС. Цього разу клуб подарував нам телевізори, комп’ютери, велику кількість м’яких меблів – дивани, крісла, стільці. Це дуже велика допомога, ми щиро вдячні за неї «Динамо». Це вже не перша схожа ініціатива клубу, кілька років тому до нас уже приїздили тренери та гравці. Дуже рідкісна риса людей – здатність співчувати дітям. Велике спасибі вам!».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер