ФК «Динамо» Київ – дітям Чорнобиля

ФК «Динамо» Київ – дітям Чорнобиля

Цього разу зустрітися та поспілкуватися із підопічними благодійних організацій «Родина» та «Квіти полину» прийшли президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс, головний тренер Юрій Сьомін, один із топ-менеджерів Матвій Заміховський, а також шестеро футболістів – Андрій Ярмоленко, Максим Коваль, Артем Мілевський, Денис Гармаш, Олександр Алієв та Артем Кравець. Ведучим на заході був заслужений журналіст України Олександр Липенко.

Першим слово взяв президент «Динамо» Ігор Суркіс: «Коли ми зустрічаємося з вами на Новий рік, то переживаємо зовсім інші емоції. Минуло багато років і багато хто з діточок, які перебувають тут, не знають про ту жахливу трагедію, яка сталася 26 років тому. Сьогодні на зустріч із вами прийшли українські футболісти «Динамо», на котрих ми сподіваємося покладатися в майбутньому. Серед них лише Мілевський та Алієв застали трагедію, а інші на момент катастрофи на Чорнобильській АЕС ще не народилися. Не хотілося би жартувати сьогодні, але ми маємо з оптимізмом дивитися в майбутнє та наші серця мають битися в унісон. Якщо сьогодні ми можемо допомогти вам, то зобов’язані це зробити. Ви, зі свого боку, якщо можете, приходьте на стадіон, аплодуйте нам за хороші матчі та критикуйте за погані. Завжди будьте поряд із командою й ми будемо вдячні вам за це. Якщо у вас є потреба в будь-чому, то наші двері завжди відчинені для вас. Приходьте та звертайтеся. Ми вас любимо й цінуємо те, що протягом стількох років у цей день ви приходите, сподіваючись на нашу підтримку. Для нас це дуже важливо. Ми хочемо, щоб ваші дітки росли здоровими, а ми допоможемо, чим зможемо. Особливо хотілося би подякувати тим людям, які в ці жахливі дні, з мирним небом над головою, захищали нас. Вони заслуговують на гучні аплодисменти».

Головний тренер команди Юрій Сьомін згадав події, які сталися 26 років тому: «Я один із тих, хто добре пам’ятає ті часи. Тоді це була одна країна. В перші дні радянська влада приховувала, яка трагедія сталася насправді. Люди їхали з усього СРСР, щоб очищати як саму Чорнобильську станцію, так і Київ. Я все чудово пам’ятаю. А «Динамо», незважаючи ні на що, навіть зіграло 2 травня матч проти московського «Спартака». Хоч цього ні за яких обставин не можна було робити. Сьогодні я просто хочу сказати, що приємно всіх вас бачити. Життя триває. Вам, дітки, бажаю міцного здоров’я, а ми будемо допомагати вам. І приходьте разом із батьками на чудовий новий стадіон».

Заклик Юрія Павловича зустріли схвальними оплесками в залі.

До присутніх дітей звернувся також Артем Кравець: «Звісно, хотілося би зустрічатися з вами за більш оптимістичних обставин, але історію нашої країни переписати неможливо. Хоч я й народився значно пізніше, але знаю, якою страшною трагедією стала аварія на Чорнобильській АЕС. Хочу подякувати людям, котрі в 1986 році боролися за майбутнє всіх присутніх».

Звісно, не могли лишитися осторонь керівники благодійних організацій «Родина» та «Квіти полину» – Раїса Денисенко та Роза Ластовенко. Подякувавши керівництву ФК «Динамо» (Київ) за допомогу, яку воно надає протягом 19-ти років, вони виконали для динамівців, а також для всіх присутніх у залі пісню під назвою «Подвиг», присвячену тим людям, які, часом ціною власного життя, боролися з наслідками аварії на ЧАЕС.

А завершився захід на оптимістичній ноті – роздачею подарунків. Кожен, хто прийшов, отримав «презент» від ФК «Динамо» (Київ), а також зміг сфотографуватися з присутніми динамівцями та взяти в них автографи.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер