Діакате і Махдуфі стали повноправними динамівцями

Діакате і Махдуфі стали повноправними динамівцями

Сьогодні в прес-центрі стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського пройшла двох новачків – сенегальця Папе Діакате та марокканця Хішама Махдуфі. Власне самій прес-конференції передувала видача гравцям футболок із номерами, під якими вони виступатимуть у «Динамо»: Діакате обрав собі №3, а Махдуфі – №13.

Після цього новачки команди, а також головний тренер Анатолій Дем’яненко відповіли на запитання присутніх.

- У минулому сезоні Ви виявили бажання українізувати захист «Динамо», мотивуючи таке рішення тим, що українці краще розуміють один одного та грають більш злагоджено. У такому разі, із чим пов’язані придбання Діакате та Махдуфі?
Дем’яненко: Звичайно, хотілося б, щоб захисна лінія складалась із українців. Але як Діакате, так і Махдуфі – дуже кваліфіковані футболісти, із відмінними фізичними даними, виступають на досить високому рівні за свої збірні. Нехтувати гравцями такого рівня, гадаю, не варто. Сподіваюсь, їм вдасться розкритись у «Динамо» та принести команді користь.

- Папе, для Вас уже була проведена екскурсія по Києву – побували в історичних місцях, на Андріївському узвозі, приміряли шапку-ушанку, незабаром приїде красуня-дружина з маленьким сином. Можна вважати, що адаптація пройшла успішно?
- Я був дуже радий оглянути Київ. У це місто я закохався відразу ж, як приїхав сюди. Із нетерпінням чекаю, коли до Києва приїде моя сім’я. І все ж, сім’я сім’єю, але першочерговим завданням для мене є гра за «Динамо» в чемпіонаті та Кубку України, а також у Лізі чемпіонів. А процес адаптації в новому клубі для мене перебігає прекрасно.

- Іноземці при переході до «Динамо» або «Шахтаря» не приховують, що українські клуби для них – це «трамплін» перед подальшим переїздом у більш сильний чемпіонат ат команду. Якої думки дотримуються новачки команди?

Діакате: Для мене «Динамо» не є «трампліном». Я бачив виступи команди в Лізі чемпіонів, і приїхав до Києва для того, аби принести максимальну користь своїй новій команді. Також не можу не виокремити навчально-тренувальну базу «Динамо». Я об’їздив півсвіту, але таку інфраструктуру бачу вперше. Вона фантастична. І, перейшовши до «Динамо», я хочу досягнути з командою великих результатів.

Махдуфі: «Динамо» - дуже сильна команда: постійно бореться за перше місце в чемпіонаті України, грає у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Я хотів би затриматись із командою на високому рівні та завоювати у футболці «Динамо» якомога більше трофеїв.

- Діакате взяв №3, під яким грав Федоров, а Махдуфі виступає на позиції Каддурі. Чи не означає це, що дні Федорову та Каддурі залишились лічені дні?
Дем’яненко: Здорова конкуренція іде команді лише на користь. Але агато гравців у команді також тримати недоцільно. Зараз конкретної відповіді я вам дати не можу, але, можливо, група гравців до кінця трансферного періоду покинуть команду та перейдуть до інших клубів.

- Хішам, якщо Каддурі покине клуб, чи не затягнеться процес адаптації в «Динамо»? І які у вас стосунки з Бадром? Усе-таки, ви є конкурентами на лівому фланзі…
- Якщо Бадр все-таки перейде до іншого клубу, то я йому побажаю удачі на новому місці. На моїй адаптації його перехід, думаю, не відобразиться. А конкуренція в команді повинна бути завжди. У нас із Бадром хороші стосунки, і він мені зараз дуже допомагає.

- Хішам, після проходження зборів із «Динамо» хотіли відмовитись від твоїх послуг. Але потім все-таки вирішили залишити в Києві, знявши буквально з трапу літака. Чи не вбачаєш ти у цьому волю Аллаха?
- (сміх у залі). Все що не робиться – на краще. Якщо так сталось, то старатимусь проявити себе та показати свої кращі якості саме в «Динамо».

- Папе Діакате знає сенегальську, французьку та англійську, Хішам Махдуфі – марокканську та французьку. Чи входить у плани вивчення української чи російської?


Діакате: Для кращої адаптації в команді, гадаю, вивчення російської та української мов – обов’язкове. Оскільки доводиться спілкуватись не лише в футбольному середовищі, але і в повсякденному житті, знання мови країни, де живеш та працюєш на даний момент, просто необхідне.

Махдуфі: Вивчення мови – одне із головних завдань після переїзду до Києва. У найближчих планах серйозно зайнятись цим. Можу вже похвалитись певними успіхами.

Після прес-конференції новачки традиційно завітали до фан-клубу «Динамо». Там їм були вручені від імені усіх уболівальників шарфи та кепки із надписом «FCDK 1927». Пролунали побажання, щоб цей візит став не останнім. А наостанок були показані два ролики: історичний та фанатський. Після майже півгодинного спілкування з уболівальниками гравці вирушили на тренування – доводити своє право грати в «Динамо».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер