Діакате прооперований і рветься в бій

Діакате прооперований і рветься в бій

Травма Папе Діакате стала головною подією суботнього матчу "Динамо" - ФК "Харків". Про неї судачили вболівальник під час перерви зустрічі, з неї розпочав після матчевий коментар Анатолій Дем’яненко. На свої місця все розставив винесений у той же вечір вердикт лікарів. А він виявився невтішним – закритий гвинтоподібний перелом нижньої третини плечової кістки.

Операцію призначили на вівторок. Чекали, поки з Бельгії прибуде спеціально виготовлена пластина. До цього часу фактурний захисник (зріст 185 см, вага 79 кг) ходив у гіпсі. За зовнішнім виглядом не скажеш, що Папе пригнічений та подавлений. Хоча заповітна мрія Діакате зіграти в Лізі чемпіонів переноситься на невизначений термін.

Захисник веселий, охоче спілкується, спеціально приїхав на базу поспілкуватись із партнерами по команді. Поруч із чоловіком красуня-дружина Кароліна та однорічний син Яніс. До слова, Кароліна корінна француженка, до переїзду до Києва працювала прес-секретарем в одній із компаній.


У день матчу з «Харковом» на руках у Папе були квитки до Сенегалу. 8 вересня в рамках Кубка Африки його збірна грала з Буркіна-Фасо. У разі успіху сенегальці гарантували попадання до фінальної частини першості, яка відбудеться в січні-лютому наступного року в Гані.


Зайве говорити, як хотів Папе зіграти у вирішальному матчі за свою збірну, взяти участь у вшануванні на центральному стадіоні Дакара та заодно побачитись із багаточисельною родиною. Замість перерахованого букету приємних подій Папе телефоном сумним голосом повідомив прикру звістку.


У понеділок Діакате привезли до клініки відомого спортивного хірурга Ярослава Лінько. Спочатку Папе хотів оперуватись у Франції, але потім вирішив довіритись українським ескулапам. Операція пройшла у вівторок вранці і тривала близько півтора години.


Точний термін одужання динамівця назвати дуже важко. Орієнтовно в п’ятницю Папе випишуть із лікарні, на наступні два тижні прописаний спеціальний курс реабілітації. Якщо зростання кістки пройде успішно, у другій половині вересня Папе зможе здійснювати пробіжки. Потім – потихеньку працювати з м’ячем. У цілому ж, керуючись спортивним досвідом, на повне відновлення лікарі дають Діакате від двох до трьох місяців.


Орієнтуючись на календар Ліги чемпіонів, повернення сенегальця слід очікувати не раніше виїзного матчу з "Манчестер Юнайтед", який відбудеться 7 листопада.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер