Діакате обрав №3

Діакате обрав №3

Офіційної інформації про придбання «Динамо» сенегальського захисника Папе Діакате чекали останніх два тижні. Узгодження всіх нюансів контакту, медогляд, знайомство з новою командою…Судячи із зовнішніх атрибутів, у яких були витримані усі канони піар-менеджменту, Папе обирав місце для продовження кар’єри зважено.

Вперше до Києва футболіст прибув минулого четверга. Візит носив виключно неофіційний характер – Папе оглянув видатні місця міста, відвідав стадіон, клубну базу і… поїхав на вихідні в Нансі. Але, вочевидь, столиця нашої країни та її провідний клуб склали на сенегальця враження. На початку тижня Діакате пройшов посилений медогляд в одній із приватних клінік, після якого в середу ввечері підписав із «Динамо» чотирирічний контракт. Уже відомо, що в новій команді Папе виступатиме під третім номером, який раніше належав Сергію Федорову.

Зараз Діакате знову в Франції, прощається з колишніми партнерами та готує сім’ю до переїзду до Києва. Орієнтовно футболіст із сенегальським та французьким громадянством приступить до тренувань у понеділок. За словами Ігоря Суркіса, Діакате потребуватиме близько десяти днів, аби набрати форму та грати в офіційних матчах. Таким чином, до відбірних поєдинків Ліги чемпіонів тренери цілком можуть розраховувати на новачка.

Йожеф Сабо, куратор клубної селекційної служби, так прокоментував ігрові якості Діакате: «Це виконавець, який володіє усіма необхідними для сучасного футболу даними. Він фактурний (зріст – 184 см, вага – 78 кг. – прим. авт.), швидкісний, стрибучий, непоступливий у боротьбі. Маючи достатній зріст, добре грає головою. Номінально він центральний захисник, однак, наскільки мені відомо, Діакате володіє навичками гри на місці правого захисника та опірного півзахисника. Великий плюс – молодість гравця: йому в червні виповнилось 23 роки. При цьому в такому віці він на один рік виступав у французькій вищій лізі, причому був у ні йодним із кращих. Взагалі ж, «Динамо» покладає на Діакате великі надії».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер