Дієго СУАРЕС: подолати проблему перехідного віку

Дієго СУАРЕС: подолати проблему перехідного віку

Не дивно, що незабаром на тінейджера звернули увагу наставник першої клубної команди «Блумінга» з міста Санта-Круз та після нетривалих тренувань із основним складом довірили йому місце на полі в Кубку Лібертадорес проти бразильського «Сантоса».

Суарес увійшов у гру проти колишнього клубу самого Пеле у віці 14 років та 3 місяців, автоматично ставши наймолодшим футболістом за всю історію аналога Ліги чемпіонів у Латинській Америці.

У дебютному для себе матчі юний болівієць грав на фланзі проти знаменитого півзахисника збірної Бразилії Зе Роберто, який відомий в Європі за виступами у мюнхенській «Баварії» та мадридському «Реалі».

Настільки ранній дебют Суареса не залишився непоміченим в Європі й незабаром у суперечку за підписання перспективного юнака включилося кілька клубів Старого Світу, яку виграло київське «Динамо».

Разом із Дієго та його батьком до України приїхав тренер Гільєрмо Альваро Пенья (до 2012-го року був колишнім асистентом Олександра Хацкевича в динамівській «молодіжці»).

Геннадій Литовченко, який працював у «Динамо-2» на момент придбання Суареса, дав свою оцінку ігровим можливостям та потенціалу Дієго.

- Мені навіть складно назвати його явні недоліки. Напевно, потрібно вдосконалювати гру в комплексі. Суаресу лише 15 років, і ще зарано говорити про його перспективи в першій команді. Він володіє класною технікою й добре грає головою. На полі практично ні в чому не поступається старшим за віком. За півроку перебування в «Динамо» він значно додав у майстерності та розумінні футболу. Наш стиль передбачає пресинг, що теж не стало для нього особливою проблемою...

Дебют болівійського вундеркінда у складі «біло-синіх» припав на матч чемпіонату України 1-ої ліги проти київського ЦСКА (3:2), який відбувся 29 лютого 2008 року.

П'ять неповних сезонів, які минули після появи у клубі, Суарес провів у другій за рангом динамівській команді, періодично залучаючись до матчів молодіжної команди клубу, забивши при цьому лише 12 голів.

Пробитися до основного складу йому поки так і не вдалося. Для цього, на думку його персонального наставника Альваро Пень, який уже залишив Україну, потрібно щось більше, ніж просто природний талант.

- Суарес – хороший футболіст, однак потрібно проявити характер. Я думаю, у нього є шанси проявити себе в «Динамо», адже він ще, як і раніше, дуже молодий...

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер