Динамівці стартували на Всесвітніх юнацьких іграх-2021, забивши дев’ять голів команді з Перу

Динамівці стартували на Всесвітніх юнацьких іграх-2021, забивши дев’ять голів команді з Перу

У понеділок, 13 вересня, розпочався футбольний турнір на Всесвітніх юнацьких іграх-2021, що проходять у столиці Сербії – Бєлграді.

Україну на змаганнях представляють дві команди, одна з яких представлена вихованцями ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського, які навчаються у столичній школі № 175 ім. В. Марченка та стали переможцями ІІІ літньої Гімназіади України.

У першому турі динамівці зустрічалися з представником Південної Америки – збірною Перу. З перших хвилин наша команда затиснула суперника у власному штрафному майданчику, і вже в перші десять хвилин забила чотири (!) м’ячі. Рахунок відкрив Владислав Калин, замкнувши простріл із правого флангу, а подвоїв перевагу Данило Білий, який так само переправив м’яча у ворота після передачі справа. Трохи згодом Любомир Кузик знайшов передачею у штрафному майданчику Калина, Владислав прибрав захисника та точно пробив у кут. А ще в одному епізоді воротар не зміг зафіксувати м’яча в руках після прострілу Кирила Пашка, і Матвій Пономаренко вдало зіграв на добиванні.

Після настільки жвавого старту динамівці взяли невеличкий перепочинок, при цьому не перестаючи накочувати одна за одною атаки на ворота суперника, але чергові голи відклали на кінцівку першого тайму. Спочатку Пашко дальнім ударом поцілив у кут, а перед самою перервою Калин підібрав м’яча за межами штрафного майданчика та пробив здалеку точно під стійку.

Побиття суперника продовжилося після короткої перерви. Тренери нашої команди помітно освіжили склад, випустивши п’ятьох нових футболістів. Один із них, Віталій Лобко, вже за кілька секунд після поновлення матчу точним ударом з меж штрафного майданчика збільшив перевагу. А ще за кілька хвилин восьмий командний та четвертий особистий гол забив Калин.

До фінального свистка рахунок змінився ще один раз. Захисник команди з Перу, намагаючись вибити м’яча від власного штрафного майданчика, влучив у Лобка, Віталій вискочив на ударну позицію та пробив повз воротаря.

У підсумку, 9:0 – дуже впевнений старт нашої команди на Всесвітніх учнівських іграх. У другому турі наші хлопці зустрінуться з другою українською командою – вихованцями дніпровського УФК, що представляють 61-й ліцей.

Всесвітні юнацькі ігри-2021. Груповий етап, 1-й тур

Україна – Перу – 9:0

Україна: Суркіс, Коробов, Захарченко, Кузьменко (Нестеренко, 31), Дикий (Мариновський, 37), Іщенко (Хмельовський, 31), Кузик (Осипенко, 31), Білий, Калин, Пашко (Шевченко, 31), Пономаренко (Лобко, 31).

Запасний: Кіблицький.

Голи: Калин (3, 7, 29, 36), Білий (5), Пономаренко (9), Пашко (27), Лобко (31, 52).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер