Динамівці у складі України U17 завершили виступи в еліт-раунді кваліфікації Євро-2023

Динамівці у складі України U17 завершили виступи в еліт-раунді кваліфікації Євро-2023

У понеділок, 13 березня, юнацька збірна України U17 (футболісти не старші 2006 року народження) завершувала виступ в еліт-раунді кваліфікації Євро-2023. Наші хлопці зустрілися з однолітками з Італії.

У попередніх поєдинках групи 6 підопічні Юрія Мороза перемогли господарів турніру – Кіпр (4:2) та поступилися Ірландії (0:3). В заключному матчі групового етпапу нашим хлопцям на стадіоні «Муніципал Героскіпу» в місті Пафос була потрібна лише перемога. На жаль, українцям не вдалося її здобути – вони поступилися з рахунком 0:3. Італійці відзначилися наприкінці першого тайму та двічі ближче до завершення зустрічі.

Спочатку Раваньйолі зумів вивести свою команду уперед, залишившись без опіки у штрафному майданчику. Потім італійці пройшли оборону «синьо-жовтих», і в резултаті цієї атаки забив Лібералі. А за три хвилини до фінального свтистка апеннінці оформили третє взяття воріт – влучного удару в «дев'ятку» завдав Мендічино.

Зазначимо, що і українці мали кілька непоганих нагод для взяття воріт, зокрема, на початку матчу, коли динамівець Калин із близької відстані не переграв голкіпера та ще й порушив правила в атаці. А у другому таймі ще двоє представників нашої команди Пономаренко та Осипенко виконали хороші удари в площину воріт зі стандартів. Також на 64-й хвилині Пономаренко небезпечно пробив після кутового, але суперник зміг винести м’яч із самісінької лінії воріт.

Біля наших володінь було також неспокійно. Воротар українців Суркіс виручив свою команду, коли Раньйолі Галлі вийшов сам-на-сам. Пізніше італійці продовжували перевіряти нашого кіпера, кілька разів створивши небезпечні моменти біля його воріт.

Зазначимо, що у поєдинку взяли участь 10 футболістів «Динамо», які в нинішньому сезоні виступають на правах оренди за луганську «Зорю». Воротар В’ячеслав Суркіс, захисники Владислав Захарченко, Максим Коробов, Денис Дикий, півзахисники Давид Білий та нападник Матвій Пономаренко вийшли на поле у стартовому складі і провели увесь матч. Півзахисники Данило Іщенко, Кирило Осипенко та Владислав Калин теж з’явилися на поля з перших хвилин, але були замінені у другому таймі. А півзахисники Давид Білий та Кирило Пашко вийшли на заміну на 61-й хвилині зустрічі.

Тож юнацька збірна України у підсумку посіла третє місце у групі та не зіграє на чемпіонаті Європи.

Еліт-раунд відбору на Євро-2023 (U17)

Україна (U17) – Італія (U17) – 0:3 (0:1)

Україна (U17): Суркіс, Кайдалов (Бакай, 86), Коробов, Захарченко, Дикий, Іщенко (Білий, 61), Синчук (Хан, 75), Осипенко (Пашко, 61), Будко, Калин (Руснак, 75), Пономаренко (к).

Голи: Раваньйолі (40), Лібералі (77), Мендічино (87).

Попередження: Осипенко (7), Калин (20), Пономаренко (45+3), Кайдалов (52), Захарченко (90) — Коччі (48), Манніні (54), Вентре (90+2).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер