Динамівці U8 та U9 зіграли у фіналі турніру пам’яті тренерів Академії «Динамо» (Київ)

Динамівці U8 та U9 зіграли у фіналі турніру пам’яті тренерів Академії «Динамо» (Київ)

З 23 по 25 грудня у Києві відбувся масштабний дитячий футбольний турнір присвячений пам’яті тренерів Академії «Динамо» серед найменших футболістів – 2014 та 2015 років народження. Його організатори – ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського та ГО «Київська Ліга дитячого футболу». Змагання проходили у манежі заміської клубної бази динамівців у Кончі-Заспі, команди грали на чверть стандартного поля, а матчі тривали 20 хвилин. Різниця була лише у розмірі воріт: старші хлопці мали «рамку» 5х2 метри, а молодші – гандбольні ворота.

Всього у турнірі взяли участь 40 команд з різних куточків України, було на ньому представлене і «Динамо» групами обох вікових категорій.

Змагання пройшли у чудовій, теплій атмосфері, а фінальні поєдинки вийшли захоплюючими, драматичними, у них зберігалася інтрига до останньої секунди. Додавали атмосфери і батьки які надзвичайно емоційно вболівали за своїх дітей з трибун.

Докладніше про турнір розповів директор ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського Олександр Іщенко:

- У віковій категорії U8 (гравці 2015-го року народження) серед найкращих команд, які вийшли до півфіналу, опинилися «Джуніор» (Вінниця), «Чемпіон» (Дарниця), «Локомотив» (Київ) та «Динамо» (Київ). А у фіналі динамівці зустрілися із «Локомотивом». Гра вийшла надзвичайно видовищною, емоції вирували не жартівливі. Маленькі футболісти віртуозно святкували взяття воріт, копіюючи своїх кумирів – дорослих гравців, це було дивовижно. Першим забив «Локомотив», потім «Динамо» відігралося, нічийний рахунок зберігся до завершення поєдинку, і, щоб визначити переможця, команди виконували серію пенальті по три удари.

Виконання одинадцятиметрових ударів було дуже цікавим, з такими емоціями, наче на чемпіонаті світу, це потрібно було бачити! (посміхається). У підсумку усі три удари команди реалізували, довелося продовжити серію, і лише під час п’ятого удару динамівець влучив у поперечину, а суперник забив, тож переможцем став «Локомотив». Далі – у когось сльози, у когось – крики радості, словом – почуття незабутні, словами їх не описати.

Тим часом на сусідньому полі свій вирішальний поєдинок проводили команди вікової категорії U9 (футболісти 2014-го року народження). Тут у фіналі «Динамо» зустрілося із вінницьким «Джуніором». Гра проходила за великої переваги динамівців, які у результаті і стали переможцями.

Цим турніром ми завершили наш футбольний рік у динамівській школі, діти йдуть на канікули з хорошим настроєм. Сподіваємося, що надалі у нас теж усе буде добре. Велика вдячність керівництву нашого клубу за надану можливість у цей непростий час провести такий чудовий турнір. Ми знаємо, яка непроста ситуація, зокрема, з енергетикою, але усі матчі пройшли і зі світлом із музичним супроводженням, і з озвученням. Загалом, вважаю, змагання пройшли на дуже високому рівні.

Зазначимо, що під час урочистої церемонії нагородження, яка вийшла дуже гарною та яскравою, на учасників та призерів змагань чекав приємний сюрприз – медалі, дипломи та кубки вони отримали із рук легенди київського «Динамо» Леоніда Буряка та директора ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського Олександра Іщенка. Хлопці дуже раділи цьому та були щасливі отримати свої нагороди від таких видатних особистостей.

Окрім пам'ятних призів, команди та найкращі гравці отримали від Леоніда Буряка автобіографічну книгу, яка була видана до його 70-річного ювілею, який Леонід Йосипович відзначатиме наступного року. Діти також отримали подарунки та солодощі, а команди-переможниці ще два великих торти. Було приємно, коли батьки відзначили, що напередодні різдвяних та новорічних свят організатори турніру занурили дітей у казку.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер